Teknoloji

Boston Dynamics’in robot köpeği kendi kendini şarj edebilecek

boston dynamics spot enterprise

Boston Dynamics, robot köpek portföyünü kendi kendini şarj edebilen yeni Spot Enterprise ile genişletiyor. Spot Enterprise ile birlikte gelen şarj dock’u sayesinde robot köpek pillerini insan desteğine ihtiyaç duymadan doldurabilecek. Böylelikle robot köpekler tehlikeli bölgelerde daha uzun süre boyunca çalışabilecek.

Boston Dynamics’ten verilen bilgiye göre, Spot Enterprise’da güvenliği ve iletişimi kuvvetlendiren donanımsal iyileştirmeler bulunuyor. Robot, bir önceki nesline göre daha geniş bir alanda otonom olarak çalışabilecek. Buna ek olarak, operatörler robottan çok daha geniş veri setleri çekebilecek. Wi-Fi desteği genişletilen robotun yükleme kollarının esnekliği de artırıldı.

Boston Dynamics, Scout isimli internet tarayıcısı tabanlı sistemin de duyurusunu yaptı. Söz konusu sistem, Spot’u uzaktan yönetmeyi mümkün kılıyor. Basit bir arayüz üzerinden robot tamamen manuel olarak veya önceden hazırlanmış komutlarla kontrol ediliyor.

Boston Dynamics, yeni Spot Enterprise ile birlikte Spot Arm’ı da duyurdu. Robotik bir kol olan Spot Arm, nesneleri manuel veya otonom olarak taşıyabilecek, sürükleyebilecek ya da kaldırabilecek. Kolları kaldırıp indirmek, kapı kollarını çevirmek yani kapı açabilmek de Spot Arm’ın yetenekleri arasında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER