Teknoloji

Boston Dynamics’in robotları koşuyor, kendi başlarına hareket ediyor – Video

Boston Dynamics’in robotları her videoda giderek daha doğal ve etkileyici bir görünüm kazanıyor. YouTube kanalı üzerinden en son yayınlanan iki videoda da Atlas ve SpotMini robotlarının kaydettiği ilerlemeleri görme fırsatını elde ediyoruz.

Aslına bakarsanız, klipler daha önce gördüklerimizin üstüne çok fazla yenilik katmıyor. Yine de bu robotların etrafta nasıl doğal biçimde gezindiğini görme fırsatını elde ediyoruz. Videoların bir tanesinde insansı robot Atlas dışarıda, çayırlık alanda koşuya çıkıyor, oradan oraya koşuşturuyor.

Bir noktada karşısına bir engel çıkıyor. Hafif bir duraklamadan sonra engelin üstünden atlıyor. Atlayışın çok estetik durduğu söylenemez, ancak robotun bunu başarması bile başlı başına büyük bir olay sayılır.

Diğer videoda ise köpeğe benzeyen SpotMini adlı robot bir ofisin içinde kendi başına dolaşırken görülüyor. Robotun merdivenlerde yukarı ve aşağı yönde sorunsuzca hareket ettiği görülüyor. Boston Dynamics, başlangıçta bir operatörün robotu sürerek ona ortamı tanıtmasının gerektiğini belirtiyor. Ancak çekilen videoda robot, daha önce elde ettiği alan bilgisini kullanarak kendi başına hareket ediyor. Kameralarını kullanarak engellere çarpmamayı da başarıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER