Teknoloji

Boston Dynamics robotları bu kez dans pistinde görülüyor [Video]

boston dynamics

Boston Dynamics’in Atlas ve Spot robotları pek çok şey yapabilir. Bunların arasında koşma, jimnastik rutinleri, parkur, ters takla, arkadaşlarından oluşan bir orduya izin vermek için kapıları açma, bulaşıkları yıkama ve (kötü bir şekilde olsa da) gerçek işler bulunuyor. Ancak şirketin en son videosu, geleceğin robot krallarının yetenekleri arasına bir başka etkileyici numara ekliyor: Dans hareketleri.

Videoda, Boston Dynamics robotların tümünü (insansı robot Atlas, köpek şeklindeki Spot ve kutu hokkabazı Handle) The Contours’un “Do You Love Me” şarkısına göre düzenlenmiş heyecan verici, koordineli bir dans serisinde bir araya getiriyor.

Boston Dynamics, robotlarının dans becerilerini ilk kez göstermiyor. Şirket, daha önce de, 2018 yılında Spot robotunun Running Man’i, “Uptown Funk” ile birlikte yaptığı bir videoyu sergiledi. Ancak yeni video, Atlas ile işleri başka bir düzeye taşıyor. Robotu dans pistinde döktürüyor; sorunsuz bir şekilde koşmak, zıplamak, kıvırmak ve farklı hareketler arasında gidip geliyor.

Hyundai kısa bir süre önce robot şirketi Boston Dynamics’i SoftBank’ten 1.1 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın almıştı. Şirket ilk olarak 1992 yılında Massachusetts Institute of Technology’nin bir yan şirketi olarak kuruldu ve burada köpek benzeri dört ayaklı robotları (en önemlisi, şirketin ilk ticari robotu olan Spot’un öncüsü olan ve DARPA tarafından finanse edilen BigDog) 2013’te Alphabet’in X bölümü tarafından ve 2017’de Softbank tarafından satın alındı.

Burada yer alan Atlas ve Handle robotları hala sadece araştırma prototipleri olsa da Boston Dynamics kısa süre önce Spot modelini 74 bin 500 dolar gibi yüksek bir fiyata herhangi bir şirkete satmaya başladı.

İLGİLİ HABERLER