Teknoloji

Boston Dynamics Hyundai tarafından satın alınıyor

boston dynamics atlas hyundai

Robotlar ve robotik çalışmaları, son zamanlarda teknoloji dünyasının en ilgi çeken alanları arasında yer alıyor. Bu konudaki en medyatik örnekleri de Boston Dynamics veriyor. Şirketin insan veya köpek gibi harekete edebilen robotlarının videoları, oldukça konuşuluyor. Bu popülarite, Boston Dynamics’in yeni bir sahip bulmasına da yardımcı olmuşa benziyor. Güney Kore medyasında çıkan haberlere göre, Boston Dynamics Hyundai tarafından satın alınıyor.

Hyundai’nin robotik teknolojilerine ilgi duymasına pek şaşırmamak gerekiyor. Büyük otomotiv şirketlerinin çoğu, robotik teknolojilere önemli yatırım yapıyor. Ancak bu yatırımların merkezinde endüstriyel yatırım robotları ve mobilite desteği sağlayan robotlar bulunuyor.

Boston Dynamics’in robotlarla olan ilişkisi ise endüstriyel robotlardan farklı. Kökleri MIT’ye dayanan ve bir süre Google bünyesinde faaliyet gösteren şirket, insansı robotu Atlas ve robot köpeği Spot ile dikkat çekmeyi başarmıştı.

Boston Dynamics’in robotları medyada ilgi çekse de, robotların ekonomik getirisi konusunda ciddi soru işaretleri mevcut. Bu nedenle Hyundai’nin Boston Dynamics’in teknolojisini nasıl kullanacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil.

İddialara göre; Hyundai, Boston Dynamics için şirketin mevcut sahibi SoftBank‘e 921 milyon dolar ödeyecek. Taraflardan henüz bir doğrulama gelmese de, resmi duyurunun bugün itibarıyla yapılacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER