Teknoloji

Boston Dynamics’in yeni nesil robotu gelişmiş hareket yetenekleriyle dikkat çekiyor

Google’ın 2013’te satın aldığı Boston Dynamics, görenlerde hem hayranlık hem de ürperti uyandıran robotlar geliştirmesiyle tanınıyor. Robotların gelişim sürecinde görev alan bilim adamlarının robotlarla dalga geçtiği videolar da, en az robotlar kadar meşhur.

Yeni nesil Atlas robotunun özelliklerini sergilemek için bir video yayınlayan şirket, hem robotla dalga geçme hem de görenleri hayran bırakma ve ürpertme konusundaki geleneklerini sürdürdü.

Videoda yeni nesil Atlas robotu; kapı açarken, karlar üstünde yürürken, ağırlık kaldırırken görülüyor. Robotun bütün bu işleri son derece doğal biçimde gerçekleştirmesi, “Bir gün robotlar dünyayı ele geçirecek.” türünden düşüncelerin yeniden akıllara gelmesine sebep oluyor.

boston dynamics atlas

Karda yürürken takıldığında yeniden dengesini sağlayabilen veya şirket bünyesindeki bilim adamlarından biri tarafından yere serildiğinde tek başına doğrulup ayağa kalkabilen robot, kaldırması gereken kutu önünden uzaklaştırıldığında da kutunun peşinden gidebiliyor. Takip ve hareket konularındaki yeteneklerin gerçekten korkutucu olduğunu söylemek gerekiyor. Boston Dynamics’in gelecekte de hem etkileyici hem de korkutucu robot prototipler geliştirme alışkanlığını koruması pek çok kişinin ortak beklentisi haline gelmiş durumda.

İLGİLİ HABERLER