Teknoloji

Boston Dynamics Alphabet tarafından satışa çıkarılabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

boston dynamics atlas

Google’ın çatı şirketi olan Alphabet, üç yıl önce satın aldığı ve robotik teknolojiler konusundaki yüksek profilli çalışmalarıyla tanınan Boston Dynamics’i elden çıkarabilir. Bloomberg’de yer alan habere göre; yürüyebilen, koşabilen, zıplayabilen ve insanlardan darbe yediğinde bile ayakta durabilen robotlar geliştirmeyi başaran şirketin satışı için görüşmeler devam ediyor. Haberde Amazon ve Toyota önemli potansiyel alıcılar arasında anılırken, Alphabet’in bu satış sonrasında robotik teknoloji çalışmalarında büyük ölçüde geri çekileceği belirtiliyor. Şirketin robotik teknolojilere olan ilgisinde eski yönetici Andy Rubin’in büyük rol oynadığı düşünülüyor.

Şirketin geliştirdiği robotların yeteneklerini gözler önüne serdiği videolar, on milyonları bulan izlenme rakamlarına ulaşmış ve bu yeteneklerin hem etkileyici hem de korkutucu olmasına ilişkin çok sayıda makaleye ilham kaynağı olmuştu. Bu korku ve Boston Dynamics’in geçmişten gelen askeri bağları, şirketin Alphabet bünyesinde tutunamamasının önemli nedenleri arasında gösteriliyor.

Bloomberg’in haberine göre, elindeki devasa Ar-Ge projeleri portföyünü küçültmeyi planlayan Alphabet için mevcut çalışmalarının ticari ürüne dönüşümü zor gözüken Boston Dynamics vazgeçilebilecek bir unsur olarak değerlendiriliyor. Şirketin askeri sözleşmelerindeki taahhütlerini zamanında yere getirememiş olmasının da bu kararda rol oynadığı düşünülüyor.

Gelir potansiyelinin azlığı, yetenekli robotlar geliştiren şirketin Google şemsiyesi altındaki geleceğini tehlikeye atsa da; şirketin hevesli talipler bulmakta pek zorlanmayacağı düşünülüyor. Bu konuda akla gelen ilk isim, 2012’de Kiva Systems’a 775 milyon dolar ödeyerek robotik teknolojilere büyük bir yatırım yapan Amazon oluyor. Perakende devinin özellikle depolarının optimizasyonu ve ürün teslimatı konusunda robotik teknolojilere büyük önem verdiği biliniyor. Bir diğer potansiyel alıcı olan Toyota ise üretimde robotlardan faydalanıyor ve araştırma enstitüsünde robotik teknolojiler üzerine epey yoğun bir mesai harcıyor.

İLGİLİ HABERLER