Teknoloji

Bose ve Beats gürültü bastırma teknolojisi için anlaştı, mahkemeye gidilmiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

bose-beats-131014

Bose ve Beats gibi iki kulaklık devi arasındaki hukuki anlaşmazlık mahkeme salonlarına taşınmadan, uzlaşmayla sonlandı. Bose geçtiğimiz temmuz ayında Beats’e açtığı patent ihlâl davasını geri çekmeyi kabul etti. Şirket, Beats’in gürültü bastırma teknolojisiyle ilgili patentlerinin kapsadığı çeşitli fikirleri izinsiz olarak kullandığını iddia etmişti.

Gürültü bastırma teknolojisi Bose’nin kulaklıklarının öne çıkan özellikleri arasında başta geliyor. Şirketin QuietComfort serisi kulaklıkları arkadaki sesi yok etme noktasında en başarılı olan ürünler arasında yer alıyor. Bose ABD’de Beats Studio ve Beats Studio Wireless kulaklıkların ithâlinin yasaklanması için mahkemeye başvurmuştu. Ancak avukatlar şimdi her iki tarafın bir anlaşmaya vardığını ve Amerikan Uluslararası Ticaret Komisyonuna da patent ihlâli ihtimaline yönelik araştırmalarını sonlandırması için talepte bulunulduğunu kaydetti.

Sonuç olarak iki kulaklık devinin anlaşmazlığı duruşma safhasına geçilmeden çözülmüş oldu. Ancak her iki şirket müşteriler gözünde birbirlerinden önde görünmek için yarışmayı sürdürüyor. Bose son günlerde NFL ile, kulaklıklarının ligin resmi ve özel markası olması yönünde bir anlaşma yapmıştı ve daha şimdiden maç günlerinde Beats kulaklık takan oyunculara ceza kesilmeye başlanmıştı. MacRumors tarafından geçilen habere göre ise, Apple çok yakında mağazalarından Bose’nin bütün ürünlerini çıkarabilir. Bu kararın sadece kulaklıkları değil, Bose’nin SoundLink Mini ve SoundLink III gibi hoparlörlerini de kapsayacağı iddia edildi.

Bose ve Beats hukuki savaşa girmekten kaçınsa da, ticari rekabet olanca hızıyla sürecek gibi görünüyor.

[Görsel – arip.co.th]

İLGİLİ HABERLER