Teknoloji

Bose Sleepbuds ile uyku kalitesini artırmayı amaçlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

bose sleepbudsKulaklıkların büyük kısmı, istenmeyen seslerin müzik deneyimini bozmasını engellemek için tasarlanmıştır. Ancak Bose’nin “deneysel” olarak nitelenebilecek yeni kulaklığı, takanların geceleri daha rahat uyumasını amaçlıyor. Bose Sleepbuds adını taşıyan kulaklık, insanların uykusunu bölebilecek seslerin engellenmesini vadediyor. Bose, söz konusu üründeki fikir ve teknoloji oldukça yeni olduğu için cihazı kitle fonlama platformu Indiegogo üzerinden satıyor.

Kitle fonlama platformları, genel olarak küçük grupların veya bireylerin fikirlerini gerçeğe dönüştürmeleri için tasarlanmıştı. Ancak son zamanlarda Bose gibi büyük şirketler de bu platformlardan yararlanmayı seçti. Farklı fikir ve ürünlerin testi için kitle fonlama platformlarını bir test sahası olarak kullanan şirketler, bir tür “ücretli beta programı” yürütüyor.

Bose, yeni ürünü Sleepbuds’ta gürültü önleme ve kulaklık topuzu tasarlama konusundaki tecrübesini uykuya yardım için kullanıyor. Şirket, “ses maskeleme” adını verdiği özelliğiyle köpek havlaması veya horlama gibi seslerin duyulmasını engelliyor. Bose bu seslerin yerine daha rahatlatıcı sesler koyuyor.

Sleepbuds’ta kullanıcılar akıllı telefon uygulamasıyla uyku deneyimlerini kişiselleştirebiliyor. Uygulama üzerinden sesler, ses seviyeleri ve oynatma süreleri değiştirilebiliyor. Ancak sesler yine kulaklık topuzunda saklanıyor. Sleepbuds, tek şarj ile kullanıcılarına iki gün boyunca uykularında eşlik etme vaadinde bulunuyor. Sleepbuds, kullanıcıların sadece kendilerinin duyacakları bir alarm işlevi de görüyor.

Bose Sleepbuds Indiegogo üzerinden 2 bin 812 kişiye satıldı

Bose Sleepbuds Indiegogo üzerinden 150 ila 185 dolar arasında değişen fiyatlar karşılığında satılıyor. Şirketin Indiegogo’da sunduğu tüm stoklar tükenirken, ürünü satın alanlara sevkiyatın önümüzdeki şubat ayı itibarıyla yapılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER