Teknoloji

Bose artırılmış gerçeklik programını sonlandırıyor

bose artırılmış gerçeklik

Bir şirketin daha artırılmış gerçeklik alanlarındaki planları suya düşmüş gibi görünüyor. Protocol’de yer alan habere göre; hedeflerine ulaşamayan Bose, artırılmış gerçeklik programını sonlandırıyor.

Artırılmış gerçeklik ekibinin önemli parçalarının şirkete veda ettiği belirtilirken, üçüncü taraf geliştiricilere verilen desteğin de temmuz ayının ortası itibarıyla sonlandırılacağı ifade edildi. Bose’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; çalışmaların belli kullanım senaryoları için olumlu sonuç verdiği, ancak geniş ölçekli ve genel kullanımda yetersiz kaldığı ifade edildi.

Bose’nin artırılmış gerçeklik programında navigasyondan egzersiz komutlarına kadar pek çok alanda pozisyonel ses kullanmak önemli bir yer tutuyordu. Bu çalışmaların zirvesi ise şirketin Frames adını taşıyan akıllı gözlük olmuştu.

Bose’nin artırılmış gerçeklik pazarından çıkışının işaretleri daha önce görülmüştü. Kıdemli başkan yardımcısı ve artırılmış gerçeklik çalışmalarının sorumlusu olan John Gordon, şirketten geçtiğimiz yaz ayrılmıştı. Bose’nin herkese açık artırılmış gerçeklik geliştirici kitinin fişi ise nisan ayında çekilmişti.

Bose’nin yaşadığı finansal sıkıntılar da bu kararda etkili olmuş gibi görünüyor. Şirket, COVID-19 salgını etkisini göstermeden önce pek çok mağazasını kapatacağını açıklamıştı. CEO da bu yılın başlarında görevinden ayrılmıştı.

Bose, artırılmış gerçeklik planlarından vazgeçen tek şirket değil. Daqri ve ODG gibi şirketler 2019’da kapılarına kilit vurmuştu. Meta AR elindeki varlıklarını çıkarırken, Magic Leap de kurumsal pazara odaklanmayı seçmişti.

İLGİLİ HABERLER