Teknoloji

Bose Apple’ın satın aldığı Beats’i patent ihlâli nedeniyle dava etti

Bose Apple’ın satın aldığı Beats’i patent ihlâli nedeniyle dava etti
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

bose-noise-cancelling-260714

Apple ile Beats arasındaki satış anlaşmasının mürekkebi yavaş yavaş kuruyor, ancak henüz resmi makamlardan onay damgası vurulmadı. Buna rağmen Bose, Cupertino şirketinin gerçekleştirdiği bu büyük satın almayı fırsata dönüştürmek için zaman kaybetmedi ve Beats’in yeni sahibini patent ihlâli iddiasıyla dava etti.

Bose, Beats’in 300 dolarlık Studio serisi kablosuz kulaklıklarında kullanılan gürültü bastırma teknolojisini hedef aldı, bu teknolojinin geliştirilmesi sırasında Bose’nin beş patentinden izinsiz yararlanıldığını iddia ediyor.

Bu, Dr. Dre’nin şirketinin karşısına çıkan ilk patent davası değil. MOG kurucusu David Hyman da şirketi mahkemeye vermiş ve 20 milyon dolarlık tazminat talebinde bulunmuştu.

Bose’nin açtığı davayla ilgili olarak henüz ortalıkta fazla detay yok. Zaman geçtikçe işin ayrıntısı netleşecektir. Tabii ki, gelişmeleri yine Teknoblog’da okuyacaksınız.

Bu fırsatlar ilginizi çekebilir

Samsung Galaxy S25 Ultra 512 GB - %0 Faizli 3 Taksit Fırsatı
Xiaomi 17T Serisi Lansmana Özel Fırsatlarla Burada!
Lenovo Idea Tab Plus 8gb 256GB 12.1\" 2.5k 600NITS Tablet+Kalem+Kılıf ZAG70130TR
HONOR Pad X9A 8gb 256GB Wi-Fi 11.5 Inç IPS Uzay Gri Tablet -Uzay Grisi
Huawei Yeni (2025) Matepad 12X 12.0\" Papermatte Edition 12GB 256GB Yeşil + Klavye
Xiaomi Smart Band 10 Ceramic Edition Pearl White Akıllı Bileklik

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.