Ulaşım

Bosch’tan sürücüsüz otomobiller için önemli açıklama

bosch surucusuz otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bosch, otomotiv sektöründeki tecrübesini sürücüsüz otomobil kategorisinde de daha yoğun şekilde göstermeye hazırlanıyor. Şirket bir açıklama yaparak otonom araçlarda kullanılması için üretime hazır LiDAR sensörler geliştirdiğini duyurdu. Bosch’un bu hamlesiyle LiDAR sensörlerinin fiyatlarının düşmesi ve otonom sürüş sistemlerinin daha da yaygınlaşması hedefleniyor.

LiDAR’ın Bosch’un sürücüsüz otomobil hedefleri için geriye kalan son parça olduğunu söylemek mümkün. Bosch’un açıklamasında, tüm otonom sürüş senaryosunda kullanıma uygun sensörlerin tasarlandığı belirtildi.

Lazer tabanlı LiDAR sistemleri, etraflarındaki bölgenin yüksek çözünürlüklü ve gerçek zamanlı 3D haritalarını çıkarıyor. Bu haritalar sayesinde otomobil sistemleri etraflarında olup biteni daha iyi anlayabiliyor ve buna uygun olarak reaksiyon gösterebiliyor. Diğer radar ve kameralarla uyum içinde çalışan LiDAR sensörleri, otomobillerin optimum güvenlik seviyesinde ilerlemesini mümkün kılıyor.

Bosch sürücüsüz otomobil kameralarına yapay zekâyı yerleştiriyor

Bosch LiDAR sensörler üzerinde çalışan tek şirket olmasa da, büyük bir tedarikçi olması yaptığı hamlelerin önemini artırıyor. LiDAR sensörlerin üretim maliyetlerinin düşmesi ve bu sensörlerin fiyatlarının aşağıya inmesi durumunda yarı ve tam otonom araçların fiyatlarının daha uygun hâle gelmesi mümkün olabilir.

Bosch’un sürücüsüz otomobiller konusundaki tek duyurusu LiDAR sensörleriyle ilgili değildi. Şirket, sürücüsüz otomobiller için geliştirdiği kamera teknolojisine yapay zekâyı da ekledi. Yapay zekânın varlığı sayesinde nesneler tespit edilebilecek ve sınıflandırılabilecek. Buna ek olarak, nesnelerin hareketlerini takip etmek ve ölçmek de mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER