Teknoloji

Boring Phone: HMD ve Heineken’den “anti akıllı telefon”

boring phone

Bira üreticisi Heineken, kreatif ajans Bodega ve akıllı telefon üreticisi HMD Global ile birlikte Boring Phone isimli bir telefon geliştirdi. HMD Global tarafından 5 bin adet üretilen cihaz, parayla satılmayacak ve promosyon olarak dağıtılacak.

Boring Phone’da kullanıcıların dikkatini dağıtacak herhangi bir üçüncü taraf uygulama bulunmuyor. İnternet erişimi de olmayan telefonun mümkün olduğunca yalın olması amaçlanmış.

Boring Phone’un temelinde HMD tarafından üretilen Nokia 2660 Flip modeli yer alıyor. Telefon, şeffaf kasası ve özel monokrom temasıyla Nokia 2660 Flip’ten ayrılıyor. 2.8 inç büyüklüğünde 320 x 240 piksel çözünürlüklü QVGA ana ekrana sahip cihazda, 1.77 inç kapak ekranı da mevcut.

boring phone

Boring Phone’un arkasında 0.3 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor ve bu kameraya da LED flaş eşlik ediyor. Yazılım tarafında kullanıcıları Mocor RTOS bekliyor. Nokia ile özdeşleşen Yılan oyunu, FM radyo ve kulaklık jakı da telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

boring phone

Boring Phone çift SIM kart yuvasıyla geliyor

4G desteği bulunan telefon, çift SIM kart yuvasına sahip. 128 MB dahili depolama alanını microSD kart ile genişletmek de mümkün. Çıkarılabilen 1450 mAh kapasiteli pil sayesinde telefon bekleme modunda bir hafta açık kalabiliyor. Bu pil 3G ve 4G şebekeleri üzerinden 6 saat boyunca telefonla konuşmayı da mümkün kılıyor.

Boring Phone ilk olarak İngiltere’de sosyal medyadan düzenlenen etkinlikler aracılığıyla dağıtılacak. Daha sonrasında diğer ülkelerde de benzer promosyonlarla bu telefona ulaşmak mümkün olacak. Boring Phone’a erişemeyenler, haziran ayında yayınlanacak bir uygulamayla akıllı telefonlarını “sıkıcı” hâle getirebilecek. Bu noktada Boring kelimesinin Türkçede “sıkıcı” anlamına geldiğini belirtmekte fayda var. Türkiye’de alkollü içeceklerin pazarlamasına yönelik kısıtlamalar nedeniyle bu uygulamanın da indirilememesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER