Eğlence

Xbox oyunları önümüzdeki ay bulut servisi Boosteroid’e geliyor

boosteroid xbox

Bulut platformu Boosteroid Xbox oyunlarını tarihinde ilk kez önümüzdeki hafta itibaren kullanıcılarına sunacak. 1 Haziran’dan itibaren platforma eklenen oyunlar arasında Deathloop, Gears 5, Grounded ve Pentiment yer alıyor.

ABD, İngiltere, Avrupa Birliği ve Ukrayna’daki Boosteroid kullanıcıları, Steam veya Epic Games Store’dan satın aldıkları Microsoft oyunlarına platform üzerinden erişebilecek.

Microsoft Mağaza da önümüzdeki dönemde destek kapsamına alınacak ve oyun listesi de uzatılacak. Xbox’ın kurumsal başkan yardımcısı Sarah Bond da önümüzdeki dönemde Boosteroid için sunulan oyun seçeneklerinin artırılacağının sözünü verdi.

Boosteroid Xbox oyunlarının sunulduğu ilk bulut platformu değil

Boosteroid Microsoft’un Xbox oyunlarını Game Pass dışında sunduğu ikinci bulut servisi olacak. Nvidia GeForce Now’da 18 Mayıs’tan bu yana Gears 5 oynamak mümkün oluyor. Deathloop, Grounded ve Pentiment de bu hafta içinde GeForce Now’a giriş yapacak.

Microsoft’un Xbox ve Bethesda oyunlarını Boosteroid ve diğer bulut servislerine götürmek için 10 yıllık bir anlaşma imzalamasının temelinde, Activision Blizzard anlaşmasının onaylanması yer alıyor. Bu anlaşmanın onaylanması için tekelleşme çabasında olmadığını göstermeye çalışan yazılım devi, bu doğrultuda katalogundaki oyunları başka platformlara açmak için girişimlerde bulunmuştu.

Boosteroid Xbox oyunlarını sunmaya başlasa da, Microsoft’un bu desteği verme amacının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise belirsizliğini koruyor. Activision Blizzard anlaşması İngiltere tarafından veto edilirken, Avrupa Birliği anlaşmaya onay vermişti.

İLGİLİ HABERLER