Teknoloji

Bolt: Instagram’ın Snapchat rakibi anında mesajlaşma uygulaması

bolt-instagram-300714-1

Facebook’un sahibi olduğu Instagram kullanıcıların mobil cihazları üzerinden fotoğraf ve video mesaj göndermelerine olanak sağlayan yeni mesajlaşma uygulaması Bolt’u duyurdu.

Geçtiğimiz hafta sızan bazı fotoğraflar Instagram’ın Bolt adında ve Snapchat’e rakip olacak bir uygulama hazırladığını ortaya çıkarmıştı. Aslında Facebook’un kendisi de Snapchat benzeri Slingshot uygulamasını geçtiğimiz haftalarda duyurmuştu. Sızan ekran görüntülerine göre, Instagram bazı kullanıcıları tek tıklamayla fotoğraf gönderimine olanak sağlayan Bolt adındaki uygulamayla ilgili bilgilendirmişti. Bilgilendirme, kullanıcıların Instagram kaynaklarında görünen bannerlar ile yapılmıştı. Ancak bu bannerlar uygulama mağazalarında henüz ölü olan bağlantılara açılıyordu.

Facebook’un Instagram ekibine Bolt gibi, Slingshot benzeri bir uygulama geliştirme iznini neden verdiği bilinmiyor. Belki Facebook, Snapchat’in etkisini kırmak için Slingshot’ın yanı sıra Bolt ile elini biraz daha güçlendirmek istemiştir. Sonuçta Instagram kullanıcıları fotoğraf ve video paylaşımına daha meyilli, son rakamlar Instagram üzerinden her gün 60 milyon fotoğraf ve videonun paylaşıldığını gösteriyor.

bolt-instagram-300714-2

Tabii ki, hem Slingshot’ın hem de Bolt’un Snapchat seviyesine gelmek için epey çaba göstermeleri gerekiyor. Snapchat kullanıcıları günde 500 milyon mesaj gönderiminde bulunuyor.

Her ne olursa olsun, Bolt uygulaması şu anda Apple App Store ve Google Play Store uygulama mağazalarında iOS ve Android için yer alıyor. Ancak Bolt henüz belirli ülkelerde faaliyet gösteriyor ve bu ülkeler arasında Türkiye de yer almıyor.

Bolt sayesinde en sonunda kendiliğinden silinecek hızlı fotoğraflar gönderebilirsiniz. Bolt’un da tıpkı Facebook’un Slingshot uygulaması gibi Snapchat’i doğrudan hedef aldığı belli oluyor.

İLGİLİ HABERLER