Ulaşım

İnsansız savaş uçağı gelecek yıl havalanacak

boeing insansiz savas ucagi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Boeing, 2020’de gökyüzüne göndermeyi hedeflediği otonom savaş uçağını tanıttı. Çarpışma sırasında pilotların kontrol ettiği jetlerin yanında uçması planlanan insansız savaş uçağı; erken uyarı test uçuşları, istihbarat toplama, gözetim ve keşif de uçağın yerine getirebileceği görevler arasında bulunuyor.

Boeing Airpower Teaming System adı verilen insansız savaş uçağı, savaş durumlarındaki bazı riskleri minimum seviyeye indirmeyi hedefliyor. Bir insan yönetiminde olmadan daha uzun süre havada kalabilecek olan uçaklar, daha yüksek G-kuvvetlerine dayanabilecek ve belirli bir süre içinde daha fazla bilgiyi işleyebilecek. Boeing’in Avustralya’da geliştirdiği Airpower Teaming System, uzun sürenin ardından ülkede geliştirilen ilk savaş uçağı olma özelliğini taşıyor.

Boeing insansız savaş uçağını ihtiyaca göre özelleştirecek

Boeing şu an için insansız savaş uçağının maliyetleri konusunda şimdilik bilgi vermedi. Şirket şu an için sadece insansız jetin maliyetinin insanlı uçuşlara kıyasla çok daha düşük bir maliyetinin olduğunu belirtmekle yetiniyor. Uçağı dünya genelinde satmayı ve gelen talepler doğrultusunda modifiye etmeyi planlayan şirketin alıcı bulmakta zorlanmayacağı düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER