Ulaşım

Boeing 737 Max’lerin yeniden uçmasına daha uzun zaman var

boeing 737 max

Boeing 737 Max uçakları için hazırlanan yazılım güncellemesinin detayları bir süre önce duyurulmuştu. Uçakların yeniden uçabilmesi için bu güncellemenin dünyanın dört bir yanındaki havacılık kurumları tarafından onaylanması gerekiyor. ABD Ulusal Havacılık Dairesi (FAA) de bu kurumlar arasında bulunuyor.

FAA’den gelen son açıklama, güncellemenin onaylanması için uzun bir zamana ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. Boeing’in Etiyopya ve Endonezya’da meydana gelen kazaların sebeplerinin doğruluğundan emin olmayı istemesi nedeniyle güncellemenin dağıtımının da birkaç hafta içinde gerçekleşeceği ifade edildi. Güncellemenin dağıtımının ardından da FAA tarafından kapsamlı ve sıkı bir güvenlik denetlemesi gerçekleştirilecek.

FAA, güncellemenin onayı için şimdilik bir takvim açıklamış değil.

Güncellemenin dağıtımı için uzun bir süre boyunca beklenmesine çok da şaşırmamak gerekiyor. Daha önce çıkan haberlerde geçici bir onayın verilebileceği ve Boeing’in son dakikada güncelleme paketinde çeşitli değişiklikler de yapabileceği ifade edilmişti. Boeing’in güncellemenin dağıtımı konusunda da temkinli bir yaklaşım izleyeceği konuşulanlar arasında yer alıyor.

FAA tarafından yapılan açıklama, filosunda Boeing 737 Max bulunan şirketlere aceleci olmamaları yönünde yapılan bir hatırlatma olarak da değerlendirilebilir. Sorunun ciddiyeti nedeniyle ilgili kurumların işi şansa bırakmayacak bir titizlik göstermelerinin gerekli bir davranış olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER