Teknoloji

Disney CEO’sundan dikkat çekici Apple itirafı

bob iger steve jobs

Disney CEO’su Bob Iger, geçtiğimiz hafta Apple‘ın yönetim kurulu üyeliğinden ayrılmıştı. Iger, bu kararı Disney’in de Apple gibi bir çevrimiçi içerik platformu kurması nedeniyle almıştı. Ayrılırken de Apple’dan övgüyle bahseden Disney CEO’su, Apple’ın kurucusu Steve Jobs hayatta olsaydı işlerin daha farklı bir seyir izleyebileceğini düşünüyor.

Iger’in hayatını kaleme aldığı otobiyografisi yakında yayınlanacak. Ancak bu kitaptan bazı kesitler, Vanity Fair için uyarlanarak paylaşıldı. Disney CEO’sunun “Steve Jobs hayatta olsaydı Apple ve Disney” birleşebilirdi düşüncesi ise makalenin en çarpıcı noktasını oluşturuyor.

Jobs ile olan arkadaşlığından bahseden Iger, Disney’in Pixar’ı Jobs’un açık muhalefetine rağmen satın aldığına dikkat çekiyor. iPhone’un çıkışından önce Jobs ile televizyon üzerine uzun sohbetler yaptıklarını belirten Disney CEO’su, Jobs’un televizyon için de iTunes benzeri bir platform hayali olduğunu ifade etti.

Bob Iger: Her başarıda ‘Keşke Steve de burada olsaydı’ diye düşünüyorum

Iger’in yazısında şu satırlar da göze çarpıyor: “Steve’in ölümünden bu yana şirketin kazandığı her başarıda ‘Keşke Steve de burada olsaydı’ diye düşünüyorum. Eğer Steve  hayatta olsaydı, şirketlerimizi birleştirebilirdik. En azından bu ihtimali ciddi şekilde değerlendirmiş olabilirdik.”

Bob Iger, Steve Jobs ve Apple ile olan ilişkisine odaklanarak kitabı için heyecan yaratmak adına doğru bir konu seçmişe benziyor. Apple ve Disney gibi iki şirketin birleşme ihtimalinin düşünülmüş olması bile bir heyecan duygusu uyandırmaya yetiyor.

İLGİLİ HABERLER