Teknoloji

Bob Iger yeniden Disney CEO’su oldu

bob iger disney

Bob Iger Disney CEO’luğunu 2020’nin başlarında Bob Chapek’e devretmişti. Aradan neredeyse üç yıl geçtikten sonra Iger CEO’luk koltuğunu Chapek’ten geri aldı. Aynı zamanda Disney’in en büyük hissedarı olan Iger, iki yıl boyunca yeniden CEO olarak görev yapacak. Bu dönemde Iger’in önündeki işlerden biri de uzun süre görev yapması planlanan halefini bulmak olacak.

Chapek’i CEO’luk görevine getirenin de Iger olduğunu hatırlatmak gerekiyor. İkili arasındaki ilişki Apple’da Steve Jobs ve Tim Cook arasındaki ilişkiye benzetilmişti. Ancak Disney’deki bu görev değişimi süreci biraz sancılı başlamış, şirket Scarlett Johansson’un Black Widow davası gibi konularla uğraşmak zorunda kalmıştı.

Disney’in çevrimiçi içerik platformu savaşlarına girişi Iger olmuştu. Chapek ise organizasyonda yeniden yapılanmaya gitmiş ve çevrimiçi içerik platformlarının yönetimini daha önce bu alanda çalışmayan bir isim olan Kareem Daniel’e bağlamıştı.

Bob Iger Disney’i dönüşüm içinde geleceğe hazırlayacak

Disney kısa süre önce 2022 mali yılının dördüncü çeyreğine ait sonuçları paylaşmıştı. Sonuçlar şirketin eğlence parkı ve medya birimlerinin analist tahminlerini tutturamadığını göstermişti. Çevrimiçi içerik platformu tarafında büyüme sağlayan Disney, servisleri Disney+, Hulu ve ESPN+’ın abonelik fiyatlarında artışa gideceğini açıklamıştı.

Bob Iger Disney CEO’luğuna geri dönerek şirketin geleceği açısından önemli bir dönemde gemisine kaptanlık edecek. Konuyla ilgili olarak Disney Yönetim Kurulu Başkanı Susan Arnold tarafından yapılan açıklamada ise pandemi dönemindeki liderliği için Chapek’e teşekkür edildi. Arnold, oldukça karmaşık bir sektörel dönüşüm zamanından geçildiğini ve Bob Iger’in bu dönemdeki liderliğinin çok değerli olduğunun altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER