Teknoloji

Disney CEO’su Apple’ın yönetim kurulundan ayrıldı

bob iger disney

Uzun zamandır Disney CEO’luğunu yürüten Bob Iger, Apple‘ın yönetim kurulundan istifa etti. Apple, Iger’in istifasını ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na geçtiğimiz cuma günü bildirdi. Açıklamada, Iger’in görevinden 10 Eylül’de istifa ettiği belirtildi.

Apple, söz konusu tarihte düzenlediği etkinlikte yeni çevrimiçi platformu Apple TV Plus ile ilgili detayları açıklamıştı. Disney de kendi çevrimiçi içerik platformu Disney+’ı yakında faaliyete geçirmeye hazırlanıyor. Aylık abonelik ücreti 6.99 dolar olarak belirlenen Disney+, yayın hayatına 12 Kasım’da ABD, Kanada ve Hollanda’da başlayacak. Apple TV Plus ise 100’den fazla ülkede 1 Kasım itibarıyla kullanıma açılacak. Apple TV Plus’ın ABD’deki aylık abonelik bedeli ise 4.99 dolar olacak.

Iger, 2011’de Apple’ın yönetim kuruluna katıldığında Tim Cook şu ifadeleri kullanmıştı: “Onun Disney’e yönelik stratejik vizyonu üç temel üstüne kurulu: Mümkün olan en kreatif içeriği üretmek, inovasyonu sahiplenmek ve en yeni teknolojiden yararlanmak, dünyada yeni pazarlara açılmak. Bunlar, kendisini Apple için muhteşem bir seçim hâline getiriyor.”

Bob Iger Apple için önemli bir kayıp

8 yılın ardından Apple ve Disney eğlence sektöründe rekabete hazırlanıyor. Dolayısıyla Iger’in kararına pek şaşırmamak gerekiyor. Yine de, Iger’in ayrılığının Apple adına önemli bir kayıp olduğu söylenebilir.

Bob Iger, Apple’ın yönetim kurulu üyeliğinden ayrılmasının ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “8 yıl boyunca Apple’ın yönetim kurulunda yer almak olağanüstü bir ayrıcalıktı. Tim Cook’a ve ekibine, Apple’ın yönetim kurulundaki arkadaşlarıma büyük saygım var. Apple dünyanın en çok takdir gören şirketlerinden biri. Hem ürünlerinin hem de çalışanlarının kalitesi ve bütünlüğü bu takdiri getiriyor. Bu muhteşem şirketin yönetim kurulunda görev yapmış olmaktan dolayı daima şükran duyacağım.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER