Ulaşım

BMW’nin elektrikli otomobili BMW i3 karbonfiber kasasıyla göz kamaştırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BMW kişisel ulaşımda devrim yaratacağını iddia ettiği yeni modeli i3’ü nihayet gözler önüne serdi. Kişisel ulaşımda sürdürülebilir bir geleceğin peşinde konuşan BMW, i3 ile ”gelecek premium” adını koyduğu hedefine bağlılığını kuvvetli bir biçimde göstermiş oldu. Yeni otomobilin tanıtım günü şirket tarihindeki en önemli günlerden biri olarak lanse edilirken, sürücü dahil 4 yolcu kapasiteli aracın Londra, New York ve Pekin gibi metropollerde yaşayan kitleyi kendisine hedef olarak seçtiği belirtildi. BMW i3’ün tanıtım etkinliği de bu şehirlerde eş zamanlı olarak düzenlendi.

bmw-i3-290713

Elektrikli bir otomobil olan BMW i3’te aktarım organları tamamen yenilenirken, bu yeni aktarım organları kendine özgü bazı özellikleri de beraberinde getiriyor. Ağırlığı azaltmak için ana malzeme olarak karbonfiber kullanan BMW, ”gelecekteki kuştüyü materyalimiz” olarak tanımladığı karbonfiberi yeni otomobillerinde kullanmaya devam edeceğinin sinyalini verdi. Alman otomotiv devi i3’ün sürücü koltuğuna oturanların alışılagelmiş BMW sürüş deneyimini yaşayacağının sözünü verdi. Diğer BMW modelleri gibi arkadan çekişli olan i3’te BMW’den beklenen iç tasarım kalitesi ve inceliğinin sürdürüldüğü görülüyor.

0’dan 100 km’ye 7.2 saniyede hızlanan araç hantal bir yapıda olmadığını belli ederken, i3’ün lityum-iyon pili 130 ila 160 km arası bir menzile sahip. Bu menzili yetersiz bulacaklar için i3’ün farklı bir versiyonunu daha hazırlayan BMW, bu versiyona yerleştirdiği 650 cc’lik petrol jenaratörüyle aracın menzilini 130 km daha artırıyor.i3’ün elektrik motoru zirve torku olarak nitelenen 250Nm/184lb-ft’de 125kW/170hp güç üretecek. BMW’den yapılan açıklamada elektrik motorun verdiği avantajla i3’ün kalkışta BMW M3’ü geride bırakacağı belirtildi.

Kullanıcılar BMW i3’ü BMW i Wallbox Pure ile evlerinde şarj edebilecek. 6 saatte aracın pilin yüzde 80 oranında şarj olacağını açıklayan şirket, i3 sahiplerinin elektrik için de ”daha yeşil” kaynakları kullanmasını tavsiye etti. Normal prizler aracılığıyla BMW i3 8 saat içinde yüzde 80 oranında şarj edilebilecek. Birleşik Krallık’ta 16 Kasımda piyasaya çıkacak olan i3’ün ön sipariş süreci ağustos ayında başlayacak. Standart modelin bu ülkedeki satış fiyatı 25 bin 680 pound olarak belirlenirken, daha uzun menzile sahip modelin 28 bin 380 pounddan satılacağı açıklandı.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER