Ulaşım

BMW yeni 7 serisinde uzaktan kumandayla park imkanı sunacak

bmw-7-uzaktan-kumanda-park-200415

BMW’nin en lüks otomobillerinden bazılarını barındıran 7 serisi, 2016’da ilginç özellikleri ve yenilenen tasarımıyla potansiyel müşterilerinin karşısına çıkacak. BMW 7 serisinin en ilginç teklifi olarak daha önce Volvo ve Audi’nin de test ettiği uzaktan kumandayla park özelliği ön plana çıkarılıyor.

Sürücüler BMW Display Key adını taşıyan dokunmatik ekranlı özel anahtar sayesinde otomobillerini sürücü koltuğuna oturmadan park edebiliyor. BMW, hâlihazırda elektrikli otomobillerinden i3’te otomatik park özelliğini sunsa da; 7 serisinde ilk kez dışarıdan park desteği sağlanacak.

bmw-7-hareketle-kontrol-200415

Yeni BMW 7 serisinin bir diğer çarpıcı özelliği ise hareketle kontrol. Sürücüler yenilenen seride ellerini sallayarak gelen aramaları yanıtlayabilecek veya reddedebilecek, müzik sesini kontrol edebilecek. Tek veya çift parmakla yapılacak hareketlere ek olarak tüm elle gerçekleştirilecek hareketleri de algılama kapasitesi bulunan sisteme farklı işlevler için kişisel hareketler tanımlanabilecek. Yeni BMW 7 serisinde çeşitli sürüş yardım sistemleri de sürücülerin hizmetinde olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER