Ulaşım

2019 model BMW X4 yedi farklı motor seçeneğiyle yollarda olacak

bmw x4Cenevre Otomobil Fuarı’nın kapıları 8 Mart’ta açılacak. Fuar için geri sayım devam ederken, ilk kez burada gözler önüne çıkacak bazı otomobiller de şimdiden resmiyet kazanıyor. Bu gruba son olarak SUV formunda bir araç olan BMW X4 katıldı.

Tasarım bakımından selefinden pek de farklı olmayan yeni X4, ABD’de önümüzdeki temmuz ayında yollarda olacak. Avrupa’daki potansiyel müşterilerin ise ekim ayına kadar sabretmesi gerekecek.

Yeni X4, çok sayıda ekipmanı standart olarak sunacak. Söz konusu standart ekipmanlar arasında göze ilk çarpan ise LED farlar oluyor. Otomobilin konsolunun merkezinde ise 10.25 inç büyüklüğündeki bilgi ve eğlence sistemi ekranı yer alıyor. Bu ekran üzerinden kullanıcılara navigasyon bilgileri de aktarılıyor.

Çarpışma önleme sistemi, şehir içinde çarpışma hafifletme ve fren, yaya tespit gibi güvenli sürüş sistemleri de araçta hazır bulunuyor. Panoramik cam tavan ve üç bölgeli klima kontrolü de standart donanımın parçaları arasında yer alıyor.

2019 model X4 üçü benzinli, dördü ise dizel olmak üzere yedi farklı motor seçeneğiyle yollarda olacak. Söz konusu seçenekler arasında Türkiye pazarı için uygun olan düşük hacimli motorlar da bulunuyor. Beygir gücü konusundaki opsiyonlar ise 184 hp’den 360 hp’ye kadar uzanıyor. 252 hp’lik 2.0 litrelik bir motor taşıyan xDrive30i ise BMW’nin sunduğu seçenekler arasında öne çıkıyor. Söz konusu otomobil 100 kilometre hıza 6.3 saniye gibi kısa bir süre içinde ulaşabiliyor.

BMW X4 ABD’de 50 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılacak

BMW X4, ABD’de 50 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Otomobilin Avrupa’daki fiyatları henüz açıklanmazken, tüm detayları görmek için Cenevre Otomobil Fuarı’na kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER