Ulaşım

BMW’den elektrikli X1, 5 ve 7 Serisi modelleri geliyor

bmw x1
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BMW’nin elektrikli araçlarla olan ilişkisinin biraz karışık olduğu söylenebilir. i3 ve i8 gibi modellerle sektöre öncülük eden şirket, daha sonra hibrit seçeneklere odaklanmıştı. Elektrikli araç portföyünde kapsamlı bir yeniliğe gitmeye hazırlanan BMW, X1 ve 5 ile 7 Serisi gibi popüler araçlarının tam elektrikli versiyonlarını çıkaracak.

BMW tarafından yapılan açıklamada, şirketin 10 yıl içinde 7 milyondan fazla elektrikli aracının yollarda olmasını hedeflediği belirtildi. Şirket, bu araçların üçte ikisinin tamamen elektrikli yürüyen aksamlara sahip olmasının amaçlandığını da vurguladı.

BMW, 2023 itibarıyla portföyünde 25 elektrikli modelin bulunmasını hedefliyor. Bunların yarısının da tamamen elektrikli olması planlanıyor. Şirket böylelikle kilometre başına karbon salınımının yüzde 40 oranında azaltılabileceğini belirtiyor. Alman otomotiv devinin bu planının Avrupa Birliği’nin planlarıyla uyumlu olduğunu da söylemek gerekiyor. Avrupa Birliği de 2030 itibarıyla karbon salınımının yüzde 37.5 oranında azaltılmasını zorunlu kılmıştı.

BMW karbon salınımını azaltmak için başka adımlar da atacak. Tedarikçilerin karbon ayak izleri doğrultusunda seçilmesi, hibrit modellerin şehirlerde otomatik olarak elektrikli moda geçmesi gibi hamleler şirketin planları arasında bulunuyor.

BMW elektrikli X1 ve 5 Serisi modellerinin çıkışı için somut bir tarih vermiş değil. Ancak şirket elektrikli 7 Serisi modellerinin gelecek nesille birlikte yollarda boy gösterebileceğini daha önce duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER