Ulaşım

BMW ve McLaren 750 beygir gücünde bir süper otomobil üretmek için görüşüyor

bmw-mclaren-super-otomobil-taslak-220915

BMW ve McLaren geçmişte inanılmaz bazı süper otomobillerin üretiminde güçlerini birleştirmişlerdi. Efsanevi McLaren F1’de 6.1 litrelik 12 silindirli BMW M motoru bulunuyordu. İki şirketin yeni bir süper otomobil üretmek için tekrar bir araya geleceğine dair dedikodular, son zamanlarda otomotiv sektöründe daha yüksek sesle konuşuluyor. Kaynaklar yeni süper otomobilin iki yıl sonra Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılacağını dile getiriyor.

Yeni otomobilin satışına başlanması içinse 2019 işaret ediliyor. BMV ve McLaren’in süper otomobilinin öncelikli olarak coupe, ardından roadster formunda satışa çıkacağı belirtilirken, aracın fiber monokok kasalı McLaren P16 ile BMW 4.0L V8 motorun birleşiminden oluşacağı iddia edildi.

BMW ve McLaren’in hedefinde 750 beygir gücünde bir otomobil üretmek olduğu belirtilirken, otomobilin LaFerrari ve McLaren F1 gibi otomobillerin açtığı yolu izleyerek hibrit bir motor taşıyabileceği de söyleniyor.

Ferrari, Lamborghini ve Aston Martin gibi markalara ait modellerle rekabet edeceği söylenen BMW ve McLaren’in ortak süper otomobilinin 150 bin pound karşılığında satılabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER