Ulaşım

BMW lüks sürücüsüz otomobilini 2021’de yollara çıkaracak

bmw surucusuz otomobil i nextBMW CEO’su Harald Krueger, hissedarlarla bir araya geldiği bir toplantıda şirketin füturistik i8 modeli üzerine geliştirdiği sürücüsüz otomobiline ilişkin çalışmalar konusunda bilgi verdi. Elektrikli otomobilin i Next adını taşıyacağını söyleyen Krueger, aracın 2021 itibarıyla yollarda boy göstereceğini ifade etti. BMW’nin hedef olarak belirlediği bu tarih, sürücüsüz otomobillerin 2020’den sonra yaygınlaşacağı öngörüsüyle örtüşüyor.

Krueger, 2018’de BMW i8 Roadster modelinin piyasaya çıkacağını ve bu modeli 2021’de i Next’in takip edeceğini belirtti. i Next’in önemli inovasyonları bünyesinde barındıracağını söyleyen Krueger; otonom sürüş teknolojisini, dijital bağlantıyı, akıllı ve hafif tasarımı, tamamen yeni iç mekanı ve yeni nesil elektro-mobilite imkanlarını aracın getirecekleri arasında saydı.

BMW, son zamanlarda füturistik olarak nitelenebilecek çalışmalarında Next markasını sıklıkla kullanıyor. The Vision Next 100 isimli bir konsept otomobile ait olan taslaklar da, toplantıda Krueger tarafından gözler önüne çıkarıldı. i Next’in tasarımının söz konusu konsepte ne kadar yakın olacağı ise zamanla anlaşılacak. BMW sürücüsüz otomobil ve otonom sürüş teknolojisi konusundaki çalışmalarını önümüzdeki dönemde sıklaştıracak gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER