Ulaşım

BMW sürücüsüz otomobil için Intel ve Mobileye ile çalışıyor

bmw elektrikli otomobil android auto

bmw surucusuz otomobilBMW, 2021 itibarıyla büyük ölçüde veya tamamen otonom sürüş yeteneğine sahip otomobillerin seri üretimine başlamak için çözümler geliştireceğini açıkladı. Alman otomotiv devi bu yolculukta yalnız olmayacak. Şirkete gerekli işlemci gücünü elde etmesi için Intel, sürücü destek sistemlerini ve sensörlerini geliştirmesi içinse İsrailli üretici Mobileye eşlik edecek.

BMW sürücüsüz otomobil teknolojisi üzerine bir süredir çeşitli çalışmalar yapıyor. Şirket daha önce de elektrikli ve otonom otomobilini 2021’de hazır hâle getirebileceğini belirtmişti. Söz konusu açıklamaların hepsi, BMW’nin hali hazırda içinde bulunduğu yüzüncü kuruluş yılı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirildi. Kutlamalar kapsamında tanıtılan üç konsept otomobilde de sürücüsüz sürüş ön plana çıksa da, BMW henüz ortaya tam teşekküllü bir sürücüsüz otomobil çıkarmış değil.

BMW’den yapılan son açıklama, “tamamen” sürücüsüz sürüş üstüne odaklanıyor. Hali hazırda belli ölçüde otonom sürüş imkanı sağlayan otomobiller ortaya çıksa da, sürücü müdahalesi olmadan yolculuk vadeden araçlar henüz tam anlamıyla vücut bulmuş değil.

BMW sürücüsüz otomobil çalışmalarında hızlı hareket edecek

BMW sürücüsüz otomobil geliştirme konusunda yeni ortaklarıyla girdiği yolda hızlı hareket etmeyi planlıyor. Şirketten yapılan açıklamada, test otomobillerinin kısa vadede hazır hâle geleceği ve tamamen otonom araç filoların önümüzdeki yıldan itibaren kapsamlı biçimde test edileceği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER