Ulaşım

BMW Spotify ve benzeri uygulamaların yönetimini Android telefonlara açıyor

bmw spotify

BMW 7 serisi sedan otomobillerin yeni modelleri Android telefonlar üzerinde çalışan Spotify ve benzeri müzik uygulamalarını otomobilin kontrol arayüzü üzerinden kontrol imkanı verecek, böylelikle sürüş sırasında kontrol için telefonla ilgilenmek gerekmeyecek. BMW benzer bir özelliği birkaç yıldır iOS için sunuyordu, şimdiyse Android için benzer bir entegrasyon getiriliyor.

Ne var ki, bu yeni özelliği Android Auto ile karıştırmamak gerekiyor. BMW gelecekteki araçlarında hem Android Auto hem de Apple CarPlay için destek vereceğini daha önce açıklamıştı, ancak bu arada çeşitli uygulamalarla otomobilin kontrol paneli arasında entegrasyon noktalarını kullanıyor, tıpkı Ford’un otomobillerinde gördüğümüz AppLink sistemi gibi. AppLink’in açık kaynak tabanlı olan ve SmartDeviceLink olarak adlandırılan bir versiyonu da son zamanlarda Toyota’nın otomobillerinde yer alıyor. Bu durum büyük otomobil üreticilerinin araç sahiplerine Apple ve Google’ın sistemlerinden farklı olarak başka yöntemlerle aracın kontrol arayüzünü yönetme fırsatı tanımak istediğini gösteriyor.

BMW Spotify ve benzeri müzik uygulamalarının kontrolü için sunduğu kullanıcılara Google Play’den BMW Connected uygulamasını indirmelerini ve daha sonra telefonlarını otomobilleriyle eşleştirmeleri tavsiye ediyor. Bunun ardından entegrasyon otomobilin kullanıcı arayüzü üzerinden tamamlanıyor. BMW başlangıcı 7 Serisi ile yapıyor, ancak şirket yakında ürün yelpazesi içindeki başka araçlara ve hatta Mini markalı araçlara da bu desteği getireceğini dile getiriyor.

İLGİLİ HABERLER