Ulaşım

BMW Skype for Business entegrasyonuyla işten kaçmayı zorlaştırıyor

bmw skypePek çok profesyonel için uzun bir günün sonunda arabaya, servise veya bir ulaşım aracına binmek, bir “rahatlama anı” olarak nitelenebilir. Ancak bazı BMW sahipleri bundan böyle söz konusu anı yaşayamayabilir. BMW Skype for Business entegrasyonuyla araç içinde de işten kopmamayı mümkün hâle getiriyor.

Microsoft ile işbirliğine giden BMW, iDrive adını taşıyan bilgi, eğlence ve mobilite sistemine Skype for Bussines’ı yükledi. Şirket bundan birkaç ay önce de iDrive’a Microsoft’un Office 365 araçlarını eklemişti. Bütün bu eklemeler sayesinde bazı BMW modellerinin “tekerlekli ofis” haline geldiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Ne var ki, BMW yolda giderken Skype üzerinden iletişim kurma imkanı veren ilk otomobil üreticisi değil. Bu konuda ilk girişim, geçtiğimiz yılın sonlarında Volvo’dan gelmişti.

Skype entegrasyonu, BMW sürücülerine görüşmelere sesli komutla veya ekrana dokunarak katılma imkanı veriyor. Sürücüler gelen Skype aramalarından veya iptal edilen çağrılardan haberdar ediliyor. Microsoft’tan yapılan açıklamada, Microsoft Exchange’in iDrive’a takvimleri, yapılacaklar listelerini ve kişileri de entegre edeceği belirtildi.

BMW Skype entegrasyonunu kademeli olarak sunacak

Daha önce Office ve Exchange desteği sunan BMW, Skype’ı da listeye ekleyerek Microsoft’un kurumsal araçlarıyla geniş kapsamlı bir entegrasyon sağlamış oldu. BMW’den söz konusu hizmetin hangi modellerde sunulacağı konusunda kesin bir bilgi verilmedi. Ancak iDrive sistemine sahip 5 serisi otomobillerin önemli kısmında bu özelliğin bulunması bekleniyor. İlk olarak Almanya, Birleşik Krallık ve Fransa’daki BMW sürücüleri Skype entegrasyonundan yararlanabilecek. Servisin kapsamı ilerleyen zamanlarda genişletilecek.

İLGİLİ HABERLER