Ulaşım

BMW iX3 tanıtımı öncesinde yeni bir ipucu daha verdi

bmw ix3BMW iX3 adını taşıyan elektrikli SUV modelinin konsept versiyonunu Çin’in başkenti Pekin’de gerçekleştirilecek Auto China 2018’de tanıtacağını daha önce açıklamıştı. İlk kez elektriki bir SUV tanıtmaya hazırlanan şirket, 2013 çıkışlı i3’ün ardından portföyüne ilk kez yeni bir elektrikli araç eklemiş olacak.

Tanıtıma doğru geri sayım devam ederken, BMW 2020’de yollara çıkacak iX3’e ait küçük ipuçları veren kısa bir tanıtım videosunu Twitter üzerinden paylaştı. Videoda aracı görmek mümkün olmasa da, artık BMW ile özdeşleşen ön ızgara tasarımının farklı bir şekle bürünmüş olması dikkat çekiyor.

BMW CEO’su Harald Krüger, iX3’ün tanıtılacağını duyurduğunda araçla ilgili fazla ipucu vermemişti. İsmine bakıldığında otomobilin mevcut BMW X3’e benzer bir tasarımının olması oldukça yüksek bir ihtimal gibi görünüyor. BMW’nin 2025’e kadar portföyüne 10’dan fazla elektrikli otomobil eklemek istediğini düşününce bir SUV oldukça mantıklı bir seçim gibi görünüyor. Şirketin iki kapılı bir modeli ve lüks bir sedan seçeneğini de elektrikli otomobilleri arasına eklemeyi istediği biliniyor.

Auto China 2018 kapılarını 25 Nisan itibarıyla açacak. BMW iX3 ile gerçek anlamda tanışmak da bu tarihin ardından mümkün hâle gelecek.

İLGİLİ HABERLER