Ulaşım

Yeni BMW i8 önümüzdeki yılın sonlarında yollarda olacak

bmw i82014’te tanıtılan BMW i8, ilk makyajından geçmeye hazırlanıyor. Hibrit motorlu otomobilin yeni versiyonunun 2017’nin sonu itibarıyla satış noktalarında ve yollarda boy göstermesi bekleniyor. Yeni versiyon, hibrit aksamda bazı yenilikleri de beraberinde getirecek.

Autocar’da yer alan habere göre, otomobilin elektrikli motorunun gücünde yüzde 10’luk bir artış sağlanacak. 1.5 litrelik üç silindirli benzinli motorda da bazı iyileştirmeler yapılacak. Mevcut versiyonda 362 hp olan yeni beygir gücü, yeni versiyonda 420 hp’ye yükselecek.

Otomobilin altı ileri otomatik vitesi de yenilenecek noktalar arasında bulunuyor. Gerçekleştirilecek iyileştirmelerle birlikte otomobilin şimdikinden daha hızlı bir hâle bürünmesi kesin gibi gözüküyor. Yeni modelde bulunacak batarya paketinin kapasitesi konusunda bir açıklama yapılmasa da, Formula E yarışlarında güvenlik aracı olarak kullanılan BMW i8’de bulunan 10 kWh kapasiteli bataryanın yeni modelde de kullanılması muhtemel gözüküyor.

BMW’nin Qualcomm ile birlikte geliştirdiği ve güvenlik aracında test edilen Halo endüktif kablosuz şarj sisteminin de yeni i8’de bulunması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER