Ulaşım

BMW i8’de etrafı gündüz gibi aydınlatan lazer farlar isteğe bağlı olarak sunulacak

BMW bu yılın sonbaharında satışa sunacağı melez spor modeli i8’de lazer farların isteğe bağlı olarak sunulacağını açıkladı. BMW i8 Karanlık bir yolu gündüz gibi aydınlatan bu far teknolojisini barındıran ilk otomobil olarak piyasadaki yerini alacak.

bmw-i8-lazer-far-110214

BMW i8’de yüksek yoğunluklu LED farlar standart olarak sunulsa da, daha uzun bir görüş mesafesi isteyenler için lazer farlar 600 metreye kadar görüş mesafesi sağlıyor. Sıradan LED farlara göre yüzde 30 daha fazla enerji verimliliğine sahip olan lazer farlar daha hafif olmalarıyla dikkat çekiyor.

BMW’den yapılan açıklamada lazer farların tıpkı gün ışığı gibi son derece parlak olduğu ve insan gözü tarafından bu şekilde algılandığı belirtildi. BMW i8’in ABD’de 135 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılacağı açıklansa da, lazer far seçiminin ne kadara mal olacağına dair bir bilgi verilmedi. BMW lazer far teknolojisini piyasaya süren ilk şirket unvanını ele geçirecek olsa da, bu teknoloji üzerine çalışmalar yapan tek otomotiv şirketi değil. Bir diğer Alman otomobil üreticisi Audi de lazer far teknolojisini barındıran konsept Audi Sport quattro’yu CES 2014’te gözler önüne çıkarmıştı.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER