ManşetlerUlaşım

BMW i7 xDrive60 elektrikli motoru ve ultra lüks deneyimi bir arada sunacak

bmw i7 xdrive60

BMW 7 serisinin ilk tam elektrikli üyesi olan i7 xDrive60 modelini resmen gözler önüne çıkardı. i7 xDrive60 lüks sedan deneyimini elektrikle buluşturuyor. 536 HP güç sağlayan çift motoruyla yüksek bir performans vadeden otomobil, 0’dan saatte 97 kilometre hıza 4.5 saniyede çıkıyor.

Verilen bilgilere göre, otomobil tam dolu bir bataryayla 480 kilometre katedebilecek. 7 serisinde geleneksel olarak konfora odaklanan BMW, elektrikli seçeneğinde de bundan vazgeçmiyor.

Sürücülerin karşısında kavisli çift ekranlı bir arayüz bulunuyor. Sistem 12.3 inç araç paneli ve 14.9 inç bilgi ve eğlence ekranından oluşuyor. Akıllı telefon benzeri bir arayüzü işaret eden şirket, “Etkileşim Çubuğu” ile klima ayarları ve ikaz lambaları gibi genel özellikleri dokunmatik arayüzle kontrol edebilecek. Araç sahipleri bu ışığın aydınlatmasını da belli senaryolar doğrultusunda özelleştirebilecek.

bmw i7 xdrive60i7 xDrive60 arka koltukta da kaliteli bir deneyim vadediyor. Opsiyonel olarak sunulan Theater Screen (Sinema Ekranı) 31 inç büyüklüğü, 32:9 görüntü oranı ve 8K çözünürlüğüyle arka koltukta sinema keyfi yaşatacak gibi görünüyor. Bu ekranda Fire TV arayüzünün bulunduğunu belirtmekte fayda var.

bmw i7 xdrive60Bu sistem açıldığında arka camlar otomatik olarak karartılıyor. Her iki arka kapıda da klima, medya ve koltuk ayarları için 5.5 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran bulunuyor. Standart panoramik LED tavan ise hem yıldızları görmeyi sağlıyor hem de ekstra aydınlatmayı mümkün kılıyor. Otomobilde 5G desteğinin de bulunduğunu belirtmekte fayda var.

bmw i7 xdrive60BMW i7 xDrive60 ABD’de bu yılın dördüncü çeyreğinde satışa sunulacak. Otomobil 120 bin 295 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER