Ulaşım

BMW yeni elektrikli otomobili i7’nin görsellerini paylaştı

bmw i7

BMW i7 adını taşıyan lüks elektrikli sedanını önümüzdeki haftalarda gözler önüne çıkarmaya hazırlanıyor. Tanıtım için geri sayım devam ederken, Alman otomotiv devi i7’ye ait bazı görselleri ve özellikleri paylaştı. Paylaşılan görseller, i7’nin böbrek şeklindeki ön ızgarasının tahmin edildiği gibi çok büyük olduğunu gösteriyor.

Ön ızgara BMW’nin marka kimliğinin en önemli parçaları arasında yer alıyor. Bir otomobilin markasının BMW olduğu ön ızgarasından anlaşılıyor. Dolayısıyla şirket soğutma ihtiyacı duymayan elektrikli otomobillerinde bile ön ızgarayı büyük tutuyor.

BMW’den yapılan açıklamada, i7’nin ön ızgarasının otomobile modern ve ayırt edici bir görünüm kazandırmak amacıyla yeniden yorumlandığı belirtildi. Örneğin, ızgarayı özel bir kristal cam LED şerit çevreliyor. Böylelikle otomobilin daha fazla dikkat çekmesi sağlanıyor.

BMW’nin ön ızgarayı büyütme tercihinin son zamanlarda sosyal medyada yoğun şekilde eleştirildiğini hatırlatmak gerekiyor. BMW’nin ürün müdürlerinden Don Smith, geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamada bu kadar büyük bir ön ızgaraya gerekmediğini kabul etmiş; ancak BMW markasının kendisini belli etmesini istediklerini dile getirmişti.

bmw i7BMW i7 önümüzdeki ay gözler önüne çıkacak. Şirket i7’yi “dünyanın tamamen elektrikli ilk lüks sedan otomobili” olarak tanımlıyor. Mercedes-Benz EQS ve Lucid Air de bu unvana aday olsa da, BMW i7 580 ila 610 kilometre menziliyle ayrıcalıklı bir konuma yerleşmeyi hedefliyor. Otomobilde 31 inç büyüklüğündeki sinema ekranı da mevcut olacak. Bu ekran arka koltuktaki yolcuların sinematik bir izleme deneyimi yaşamasını sağlayacak. Ön konsolda ise 12.3 inç gösterge ve 14.9 inç bilgi ve eğlence ekranı bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER