Ulaşım

BMW’den i4’ü temel alacak M serisi elektrikli spor otomobil gelecek

BMW'den i4'ü temel alacak M serisi elektrikli spor otomobil gelecek
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BMW’nin motor sporları birimi BMW M, yakında çıkacak i4 elektrikli aracı temel alan ilk bataryalı elektrikli otomobilini geliştirmekte olduğunu açıkladı. CarAdvice‘ın haberine göre, BMW M CEO’su Markus Flasch, Avustralyalı medya kuruluşları için düzenlenen bir etkinlikte bu önemli duyuruyu yaptı.

Flasch, otomobilin gelecek yıl tanıtılacağını ve şirketin “performans segmenti” altında bulunacağını kaydetti. Flasch, “Gelecek yıl, doğrulayacak olursak, performans segmentinde i4’ü temel alan ilk pilli elektrikli M otomobilini piyasaya süreceğiz. Sonra hibrit elektrikli performans ve yüksek performanslı otomobiller üzerinde çalışıyoruz, ancak hangisinin çıkacağını açıklamak için henüz çok erken.” dedi.

CarAdvice’ın belirttiği üzere, bu muhtemelen aracın standart i4’ten daha sportif olacağı ancak bölümün BMW M3 ve M4 gibi “yüksek performanslı” modelleriyle eşleşemeyeceği anlamına geliyor. Flasch, mevcut batarya teknolojilerinin hâlâ yüksek performanslı arabalarına güç verme kapasitesine sahip olmadığını ve bunu yapabilen bir tane tasarlamanın daha fazla zaman alacağını kaydetti. Şirketin, tam gelişmiş bir M EV geliştirebilmek için hâlâ birkaç şey daha bulması gerekiyor: “Cevaplanması gereken en büyük soru,” dedi, “hâlâ M’ye özgü veya M tarzı dinamikler sunarken bir elektrikli otomobilin pilinin ağırlığıyla nasıl başa çıkmalıyım?”

CEO’nun otomobil hakkında paylaşacak çok fazla detayı yoktu, ancak gelecek model daha sportif bir i4 olacaksa, muhtemelen standart versiyondan daha iyi özellikler bekleyebiliriz. BMW daha önce i4’ün yaklaşık dört saniyede saatte sıfırdan 60 mile hızlanabilen 390 kW’lık bir motora sahip olacağını açıklamıştı. Saatte maksimum 200 kilometre hıza ve tek bir şarjla yaklaşık 60 kilometre yol alma kabiliyeti sağlayacak 80 kWh bataryaya sahip olacak. Standart i4’ün 2022’de piyasaya çıkması bekleniyor, bu da M versiyonu çıkmadan önce birkaç yıldan fazla beklemeniz gerekebileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER