Ulaşım

BMW i3s ile elektrikli otomobilde yüksek performans vadediyor

bmw i3sBMW i3 ile elektrikli otomobil meraklılarına gerçekten satın alabilecekleri bir uzun mesafe aracı sunmuştu. Ancak Alman otomotiv devi, 2018 ile birlikte bu yaklaşımda biraz değişikliğe gidecek gbi görünüyor. Yeni yılda seriye eklenecek BMW i3s, yüksek performans vadediyor.

i3’teki 170 beygir ve 250 nm tork gücündeki elektrikli motor, i3s’te yerini 184 beygir ve 170 nm tork gücünde bir elektrikli motora bırakıyor. Spor süspansiyonun varlığıyla i3s’in yüksekliği 10 mm. azalırken, genişliği de 40 mm. artıyor. Yeni i3s, 20 inçlik jantlar taşıyor.

Özel Spor sürüş modu sayesinde i3s, hızlanma isteğine daha doğrudan reaksiyon gösterebiliyor. Buna ek olarak, daha sıkı direksiyon karakterinin varlığı da dikkat çekiyor. Otomobil 100 kilometre hıza 6.8 saniye içinde çıkabiliyor. Otomobilin en yüksek hızı ise 160 kilometre.

Hem yeni i3’te hem de i3s’te otomobili daha geniş gösteren tasarımsal dokunuşların varlığı göze çarpıyor. Bu dokunuşlarla otomobiller şirketin tescilli BMW i Black Belt tasarımına daha yakın bir noktaya geliyor.

BMW yeni i3 ile birlikte şarj konusunda da önemli değişiklikler gerçekleştiriyor. “360° ELECTRIC” isimli bir paket sunan şirket, bu pakete her iki i3 modeliyle de uyumlu TurboCord EV Charger isimli bir aksesuar yerleştiriyor. Bu aksesuarın fiyat etiketinde 500 dolar yazıyor. BMW, TurboCord EV Charger’ın piyasadaki en küçük ve en hafif taşınabilir şarj aksesuarı olduğunu iddia ediyor. 120V çıkışlardan birinci seviye şarj gerçekleştirebilen aksesuar, 240V çıkışlardan ise 3.6kW şarj sağlayabiliyor. Böylelikle ortaya standart kabloya kıyasla 3 kat daha hızlı bir şarj işlemi çıkıyor.

BMW i3s Frankfurt’ta görücüye çıkacak

Benzin desteğiyle menzil artırma, ConnectedDrive, iDrive 6 ve Apple CarPlay gibi özellikler, yeni i3 modellerinde varlıklarını sürdürüyor. Profesyonel navigasyon paketinde 1440 x 540 piksel çözünürlüklü 10 inç dokunmatik ekran bulunuyor. BMW i3 serisinin yeni üyeleri, önümüzdeki ay Frankfurt’ta görücüye çıkacak.

İLGİLİ HABERLER