Ulaşım

BMW Concept M4 GTS dopingli bir M4 gibi gözüküyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

bmw-concept-m4-gts-140815-1

BMW’nin yükseltilmiş M3 modelleri sunma geleneğinin geçmişi 80’ler ve 90’ların başında boy gösteren efsanevi E30’a kadar dayanıyor. Arada bazı istisnalar olsa da, şirket M3 modellerini genellikle Avrupa pazarına özel tutmayı tercih etmişti. BMW, yeni modellerinden M4 GTS ile bu geleneği değiştirmeyi planlıyor. Alman üretici, Concept M4 GTS’i ABD’de Pebble Beach’te gerçekleştirilen etkinlikte gözler önüne çıkardı.

Son nesil M3 GTS’te olduğu gibi, Concept M4 GTS’te de otomobili bir yol makinesinden yol-pist melezi bir araca dönüştürmek için ağırlıkta indirime gidiliyor ve hız yukarıya çekiliyor. BMW henüz kesin rakamları açıklamasa da, Concept M4 GTS’in orijinal M4’ün 425 beygirlik gücünden daha yüksek bir değere sahip olması bekleniyor.

Performans odaklı diğer değişiklikler arasında karbon fiberle güçlendirilmiş plastikle kaplanan motor kaputu da bulunuyor. BMW, elektrikli otomobilleri i3 ve i8’de de aynı materyali kullanmıştı. Manuel olarak ayarlanabilen alüminyum kanadın varlığı da ayrıca göz dolduruyor.

BMW Concept M4 GTS’in mat gri rengine aracın jantlarında ve alt kısımlarında küçük turuncu dokunuşlar eklenmiş. Otomobilin ne zaman satışa sunulacağı henüz bilinmiyor, ancak üretimin sınırlı sayıda gerçekleştirilmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER