Ulaşım

BMW CE 04 elektrikli motosiklet yola çıkmaya hazır

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BMW CE 04 adını taşıyan elektrikli motosiklet konseptini geçtiğimiz yıl gözler önüne çıkarmıştı. Bilimkurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen motosikletin yollarda boy gösterecek versiyonu da nihayet sergilendi. CE 04 sıra dışılığını biraz kaybetmişe benzese de, hâlâ etkileyici bir görünüme sahip.

Şehirli sürücüler için hazırlanan CE 04, 10.25 inç büyüklüğünde bir LCD ekrana sahip. Yaklaşık 130 kilometre yol katedebilen motosiklet, saatte 120 kilometre hıza ulaşabiliyor. 2022’de piyasaya sürülecek olan CE 04, yurt dışında 16 bin dolar karşılığında satılacak.

CE 04’e bakınca BMW’nin neyi hedeflediği daha iyi anlaşılıyor. Şirket yeni bir tasarımla elektrikli araçlara ilgi duyan ancak elektrikli otomobil almak için parası veya yeri olmayanlara ulaşmayı hedefliyor.

Standart prizlerle veya elektrikli otomobil kablolarıyla doldurulabilen CE 04’ün bataryası, üçüncü seviye bir güç bağlantısıyla yaklaşık 100 dakikada tamamen doldurulabiliyor. Standart bir ev prizinde ise bu süre 4 saat 20 dakikaya çıkıyor.

bmw ce 04BMW CE 04 ile ilgili diğer detaylar hâlâ belirsizliğini koruyor. Şirketin 100 kilometre menzilli daha uygun fiyatlı bir model seçeneği sunması da bekleniyor. Uygun fiyatlı modelde 15 ve 30 hp beygir gücü seçeneklerinin olması da beklentiler arasında yer alıyor. Standart modelde ise maksimum beygir gücü 42 hp olacak.

İLGİLİ HABERLER