Ulaşım

BMW çip krizi nedeniyle bazı araçlarını CarPlay ve Android Auto olmadan teslim ediyor

bmw ix carplay

BMW küresel çip krizi nedeniyle geçici olarak bazı otomobillerini Apple CarPlay ve Android Auto desteği olmadan sahiplerine teslim ediyor. Konuyla ilgili olarak şirket tarafından Automotive News Europe sitesine gönderilen açıklamada, şirketin çip tedarikçilerini değiştirdiği ve bu nedenle Android Auto ve CarPlay desteklemeyen çiplerin kullanıldığı belirtildi. Şirket bu durumdan etkilenen araçlara söz konusu platform desteklerinin haziran ayı sona ermeden önce yazılım güncellemeleriyle ulaştırılacağının sözünü verdi.

Yeni bir BMW araç satın alanlar, otomobillerinin bu durumdan etkilenip etkilenmediğini kontrol edebiliyor. Eğer otomobilin üretim kodunda “6P1” varsa bu söz konusu araçta şu an için CarPlay ve Android Auto desteği olmadığı anlamına geliyor. Söz konusu araçların tamamının 2022’nin dört ayında üretildiği ve ABD, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya’da satıldığı ifade edildi.

BMW daha önce de teslimattaki gecikmeleri engellemek adına benzer uygulamalar yapmıştı. Şirket geçtiğimiz sonbaharda küresel çip tedariğindeki sıkıntılar nedeniyle bazı otomobillerini dokunmatik ekran özellikleri olmadan çıkarmıştı.

Bu tarz sorunlarla cebelleşen tek şirketin BMW olmadığını da hatırlatmak gerekiyor. Tesla bazı araçlarını USB girişleri olmadan sahiplerine teslim ederken, Ford da bazı otomobillerinde arka koltuk klima ayarlarına yer verememişti.

BMW CarPlay ve Android Auto desteklerini yazılım güncellemesiyle sunarak araç sahiplerinin işini kolaylaştırıyor. Benzer bir sıkıntı yaşayan Mercedes, otomobillerini gerekli çip olmadan sahiplerine teslim ettiği için CarPlay ve Android Auto desteklerinin sunumu için aracı servis noktalarına getirmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER