Ulaşım

BMW’den iPhone sahibi müşterilerini sevindirecek karar

bmw apple carplay
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BMW, 2016’dan bu yana otomobillerinde Apple CarPlay platformunu kullanılabilmesi için yıllık bir ücret alıyor. Ancak 9to5Mac sitesinde yer alan bir habere göre, Alman otomotiv devi bu karardan dönmeye hazırlanıyor.

CarPlay kullanmak isteyen araç sahiplerinden önce 300 dolar isteyen BMW, daha sonra bunun yerine her yıl 80 dolar abonelik ücreti almaya başlamıştı. Diğer üreticilerin böyle bir ücret almaması, BMW’nin politikasını en baştan tartışmalı hâle getirmişti.

BMW’den verilen bilgiye göre, 2019 veya 2020 model BMW sahiplerinin veya mevcut abonelerin yakında aylık ya da yıllık abonelik bedeli ödemesine gerek kalmayacak. Ancak mevcut hesaplar için bu hesabın birkaç hafta sürebileceği belirtiliyor.

BMW’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “BMW olarak daima müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Bu politika değişikliğiyle de onlara daha iyi bir sahiplik deneyimi yaşatmayı hedefliyoruz.”

BMW Apple CarPlay entegrasyonunu ConnectedDrive sistemi içinde sunacak

Autocar sitesinde yer alan habere göre, BMW bundan böyle CarPlay’i en yeni araç içi bilgi ve eğlence sistemi ConnectedDrive ile birlikte ücretsiz olarak sunacak.

Apple, otomobil üreticilerinden CarPlay entegrasyonu için bir ücret almadığını, ancak bu işlemin üreticilere bazı ekstra maliyetler getirebileceğini açıklamıştı. Otomobil üreticilerinin büyük kısmı, CarPlay’i ücretsiz bir sistem olarak sunuyor.

Otomobil üreticileri, uzun yıllar boyunca Apple ve Google’dan kaçmıştı. Kendi araç içi bilgi ve eğlence sistemlerinin yeterli olacağını düşünen otomotiv sektörünün devleri, sonunda tamamen havlu atmış gibi görünüyor. BMW de Apple CarPlay konusunda verdiği kararla tabloyu oldukça netleştiriyor.

İLGİLİ HABERLER