Ulaşım

BMW Apple CarPlay hizmetinde abonelik modeline geçiyor

Apple CarPlay giderek daha fazla araçta yer almaya başlıyor. Hatta çoğu otomobilde standart bir ekipmana dönüştü. Ancak BMW bu özellikten para alıyor. BMW şu anda navigasyon özellikli otomobillerde CarPlay’in kullanımı için 300 dolarlık bir opsiyon sunuyor. Ancak The Verge sitesinin belirttiğine göre, Alman otomobil üreticisi yıllık abonelik sistemine geçiş yapmayı planlıyor.

CarPlay ilk yıl için ücretsiz olacak, sonrasında ise servise devam edilecek her yıl için 80 dolarlık ücret alınacak. Detroit Otomobil Fuarı’nda konuşan BMW teknoloji ürün yöneticisi Don Smith, bu yeni modelin müşterilerin yararına olduğunu söyledi. Yöneticiye göre, bu yolla daha fazla kişi CarPlay’i alabilecek. Eğer Android telefona geçecek olurlarsa, servise aboneliklerini durdurabilecekler.

Eğer bir müşteri servisi üç yıllık kiralama süreci boyunca kullanacak olursa, tek seferde ödenecek 300 dolarlık ücret yerine, 160 dolarlık ücret ödeyecekler. Dört yıllık abonelikte ise 240 dolarlık ücret alınacak.

BMW’nin söz konusu fiyatlandırma politikası ABD’de geçerli olacak. Diğer ülkelerde benzer bir politikaya gidilip gidilmeyeceği şu an için bilinmiyor.

BMW otomobillerinde Android Auto’yu sunmuyor. Geçen yılın sonlarına doğru otomobil üreticisi tüm yeni BMW ve Mini modellerinde Amazon Alexa’nın 2018’de, araç içi servis olarak sunulacağını açıklamıştı. Bu arada Smith, yıl içinde Google Asistan’ın da BMW modellerine ekleneceğini söyledi.

İLGİLİ HABERLER