ManşetlerUlaşım

BMW Google’ın Android Automotive OS girişiminin en son destekçisi oluyor

bmw automotive

Google’ın Android Automotive OS adını verdiği işletim sistemi sektörde ivme kazanıyor. Bu hafta içinde BMW, platformu gelecekte çıkaracağı bazı araçları için kullanacağını duyurdu. Şirket, Mart 2023’ten itibaren yollara çıkacak bazı araç modelleri için Android Automotive kullanarak BMW Operating System 8 araç içi bilgi-eğlence yazılımını geliştirmeyi, ancak diğerleri için mevcut Linux tabanlı sürümünü korumayı planlıyor.

BMW Group’un dijital sürüş deneyimi birimi baş geliştiricisi Stephan Durach, bunun ikinci bir teknolojik yaklaşıma sahip olmakla ilgili olduğunu söyledi. Durach, “Bütün dünyaların en iyi yönlerini entegre ediyoruz. Bu, belirli çözümün neye benzediğine bağlı olarak kendi şirket içi geliştirmelerimiz, Açık Kaynak veya ticari yazılım ürünlerimiz olabilir.” dedi.

Android Automotive, araç bilgi-eğlence sistemine ve gösterge panellerine yerleştirilebilen eksiksiz bir araç işletim sistemi olma özelliğini taşıyor. Ancak bunun Google’ın Apple’ın CarPlay’ine eşdeğer  olan ve telefondan cihaza bağlantı sistemi olan Android Auto ile karıştırılmaması gerekiyor.

Durach, müşterilerin araçlarında her zaman benzersiz, özelleştirilmiş bir dijital deneyime sahip olmalarını sağladıklarını ve iki yazılım platformuna yönelik yaklaşımın, hangi BMW serisi üzerinde çalıştığına bağlı olarak değişebileceğini, ancak şirketin bunun ötesinde herhangi bir detay vermediğini söyledi. Yeni işletim sistemi aynı zamanda kablosuz yazılım güncelleme özelliğine de sahip olacak. Bu, şirketin yakın zamanda müşterilere tedarik zinciri sorunları nedeniyle, Apple CarPlay gibi eksik özelliklere sahip araçları satmasına imkan tanıyan önemli bir özellik olmuştu.

BMW, yeni bağlantı teknolojilerini benimsemede genellikle sektörün önünde yer alır. Kablosuz Apple CarPlay’i dahil eden ilk otomobil üreticilerinden biriydi, ayrıca Apple’ın anahtarlık olmadan araba sürmenizi sağlayan bir anahtar olarak telefon özelliğini ilk sunan üreticilerden biri olmuştu. Ancak BMW sahiplerinin çoğunun iPhone kullanıcıları olduğu tespit edildiğinden otomobil üreticisi, Android Auto’yu benimsemekte geç kaldı. Ancak Android Automotive ile BMW; Polestar, bazı Volvo modelleri, GMC Hummer EV, Honda ve gelecekteki bazı Ford ve Lincoln araçlarını içeren ve nispeten boş olan bir alana giriyor.

Android Automotive ile Google, yazılım ürünlerini birçok araca dahil etmek istiyor. Apple da yeni nesil CarPlay ile Google’a bu alanda önemli bir rakip olacak. Bu arada BMW, gelecekte Apple’ın en son CarPlay özelliklerini desteklemeye karar verirse, umarız bunu şimdi olduğu gibi yeniden bir abonelik hizmeti gibi görmeyiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER