Ulaşım

BMW’den Android Auto müjdesi

bmw elektrikli otomobil android auto

BMW sonunda otomobillerinde Android Auto entegrasyonu sunmaya başlıyor. Alman otomotiv devi, 2020’nin temmuz ayı itibarıyla otomobillerinin araç içi bilgi ve eğlence sistemlerinde Android Auto’nun da kullanılabileceğini açıkladı.

BMW’nin açıklamasında dikkat çeken bir diğer nokta da Android Auto desteğinden kablolardan bağımsız biçimde yararlanılabilecek olması. Alman üretici, Google’ın araç içi bilgi ve eğlence çözümünü telefonu kabloyla araca bağlamadan sunabilen birkaç üreticiden biri olacak.

Android Auto, BMW’nin iDrive yazılımının 7.0 ve üstü sürümü ile Live Cockpit Professional donanımını barındıran otomobillerde çalıştırılabilecek. Bu ikili 2019 ve 2020 model 3, 5, 7 ve 8 serisi ile en yeni X3, X5 ve X7 modellerinde mevcut. 2020 model X6 da söz konusu desteğe sahip olacak otomobiller arasında yer alıyor.

Android Auto’dan kablosuz olarak yararlanabilmek içinse Google tarafından üretilen bir Pixel veya Nexus ya da Samsung markalı bir Android telefona sahip olmak gerekiyor.

BMW Android Auto desteği için neden bu kadar gecikti?

BMW, büyük otomobil üreticileri arasında Android Auto’nun dışında kalan birkaç markadan biriydi. Toyota da kısa süre önce 2020 model otomobillerinin bazılarında Android Auto desteğini sunacağını açıklamıştı. BMW, kısa bir süre önce de otomobillerinde Apple CarPlay kullanımı için abonelik ücreti almayacağını duyurmuştu.

BMW, Android Auto’yu sunmakta neden bu kadar geç kaldığı sorusuna ise oldukça basit bir yanıt veriyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, BMW sürücülerinin büyük kısmı iPhone sahibi olduğu için odak noktasının CarPlay’de olduğu belirtildi. BMW, daha sonra kullanıcılardan gelen talep doğrultusunda Android Auto desteği için harekete geçildiğinin altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER