Ulaşım

BMW AirTouch konseptiyle hareketle kontrol sistemini geliştiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

bmw airtouch

BMW, CES 2015’te insan-makine arayüzünün geleceğini bir hareketle kontrol demosuyla görücüye çıkarmış, bu özellik daha sonra 2015 model 7 serisi otomobillerine eklenmişti. Şirket, CES 2016’da da yeni bir sistem kontrol yöntemini tanıtacak. AirTouch adını taşıyan sistem, geçtiğimiz yıl duyurulan hareket kontrol sisteminin daha gelişmiş bir versiyonu gibi gözüküyor.

Halihazırda 7 serisinde bulunan 2015 çıkışlı sistem, ses kontrolü gibi işlemlerin gerçekleştirilmesini mümkün kılıyor. BMW AirTouch ise araçtaki ekranı, yüzeyine temas gerektirmeyen bir tür dokunmatik ekrana dönüştürüyor. Sistem bunun için araç içindeki çeşitli sensörlerden yardım alıyor. Şirketin yaptığı açıklamadan, sürücülerin ekrana doğru uzattıkları ellerini bir fare gibi kullanabilecekleri anlaşılıyor. Sürücüler ekranda bir noktaya odaklandıktan sonra seçimi direksiyonun üzerinde bulunan bir tuşa basarak tamamlayabiliyor. Yolcular ise kapı üzerinde bulunan tuşla işlemi gerçekleştirebiliyor.

Sistem kulağa biraz karmaşık gelse de, BMW AirTouch yazılımının gerekli menüler arasındaki ilerlemeyi ekstra tıklamaya ihtiyaç duyulmadan sağlayacak biçimde tasarlandığını vurguluyor. Alman otomobil devi, böylelikle sürücülerin dikkatinin dağılmasının önleneceği belirtildi.

BMW’nin AirTouch demosunu CES 2016’da bir i8 Spyder üzerinde gerçekleştirmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER