EğlenceUlaşım

BMW araç içi bilgi ve eğlence sistemlerine oyun ekliyor

bmw airconsole

Otomobillerinde bekleyenlere oyunla vakit geçirme imkanını sunan tek üretici Tesla değil. BMW AirConsole iş birliğiyle araç içi bilgi ve eğlence ekranlarında oyun oynamak mümkün olacak. Bu özellik 2023’te dağıtıma çıkacak.

Oyunlar otomobilin bilgi ve eğlence sistemine indirilecek. Telefon ise oyun kumandasına dönüşecek. Böylelikle elektrikli otomobil sahiplerinin araçlarının bataryasını doldururken eğlenmeye devam etmesi hedefleniyor. Ancak BMW bu özelliğin her türlü bekleme sırasında kullanılabileceğini belirtiyor.

BMW bu önemli oyun güncellemesinin ilk olarak hangi otomobillere geleceği konusunda bilgi vermedi. Şirket AirConsole’un teknolojisinin iX gibi otomobillerde kullanılan kavisli ekran için biçilmiş kaftan olduğunun altını çizdi.

BMW AirConsole iş birliğiyle sunulan deneyimin Tesla’nın oyun yaklaşımı kadar esnek olmadığını belirtmek gerekiyor. Tesla’daki oyunlarda direksiyon bile kumanda olarak kullanılabiliyor. Yine de, BMW’nin bu hamlesi bilgi ve eğlence sistemlerinin elektrikli otomobil döneminde büyük bir yer tutacağını bir kez daha gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER