Ulaşım

BMW konsept otomobili 3.0 CSL Hommage’ın tasarımında küçük dokunuşlar yaptı

bmw-csl-hommage-3-0-r-140815-8

BMW, geçtiğimiz mayıs ayında konsept otomobili CSL 3.0 Hommage’ı duyurduğunda hayranlarından biraz karmaşık tepkiler almıştı. 1970’li yılların en sevilen otomobillerinden biri olan CSL 3.0’a saygı için tasarlanan otomobilin çizgilerinin orijinal modeli pek fazla hatırlatmaması, hayranların araca biraz şüpheyle bakmasına neden olmuştu.

Gelen tepkiler yüzünden otomobilden vazgeçmeyen BMW, geliştirme yoluna giderek otomobilin ikinci versiyonu BMW 3.0 CSL Hommage R’ı görücüye çıkardı. Ünlü Pebble Beach Concours d’Elegance etkinliğinde tanıtılan yeni model, BMW’nin bu sefer ortaya doğru bir iş koyduğu izlenimini uyandırdı.

R versiyonu BMW Kuzey Amerika ve orijinal 3.0 CSL’in pistlerde gösterdiği başarının 40. yılını kutlamak için tasarlandı. İlk konsept modeldeki parlak sarı, yerini BMW’nin motor sporları geçmişini hatırlatan beyaz renk ve üzerine eklenen kırmızı-mavi şeritlere bıraktı. Altın rengi jantlar da otomobilin yarışçı görüntüsünü güçlendiriyor. Otomobilin içinde ise pek fazla değişiklik görülmüyor.

BMW 3.0 CSL Hommage R’ın üretime geçecek bir otomobil olmadığı ortada. Ancak şirketin konsept otomobilin iki versiyonunu hazırlamış olması ve tasarımdaki gerçekçi unsurların artışı, BMW’nin gelecekte bu tasarım izlerini taşıyacak otomobiller üretme ihtimalini yükseltiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER