Eğlence

Yerli dijital yayın platformları BluTV ve Gain’de abonelik ücretlerine zam

blutv gain

Ülkemizdeki dijital yayıncılık platformları BluTV ve Gain, abonelik ücretlerine zam yaptı. Özellikle vergi oranlarındaki artışın da bu zamma etkili olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu iki platformun yeni abonelik ücretleri sırasıyla 99.90 TL ve 99 TL oldu.

BluTV ve Gain’in yeni abonelik ücretleri

2022 yılının eylül ayında BluTV en son abonelik ücretlerine zam yapmıştı. Gain ise Premium üyelik hizmetinin fiyatlandırmasını aylık 21.90 TL’den başlatmıştı. Bu yeni zamla birlikte, daha önce 49.90 TL olan BluTV’nin aylık abonelik ücreti 99.90 TL’ye yükseldi. Bununla birlikte Gain’deki aylık abonelik ücreti, 34.99 TL’den 99 TL’ye çıktı.

BluTV’nin yıllık aboneliklerde geçerli aylık ücretleri de bu zammın etkisinde kaldı ve 29.90 TL’den 49.90 TL’ye ulaştı. Hepsiburada Premium üyeliği kapsamında BluTV için ücretsiz kullanım imkânı sunulmaya devam ediyor. Gain ise, hem platforma ilk kez kayıt olan kullanıcılar, hem de Premium aboneliği bulunmayanlar için bir aylığına 1 TL’ye abone olma fırsatı tanıyor.

Bundan sonra platformlara kayıt olmak isteyen kullanıcılar, bu yeni fiyat tarifeleri üzerinden ödeme yapacak. Aynı şekilde aylık abonelik planını yenileyecek kullanıcılar da güncel fiyat tarifesine tabi olacak.

Bu değişiklik, dijital yayın platformlarına olan talebin artmasıyla birlikte, içerik sağlayıcıların maliyetlerinin de arttığı bir dönemde gerçekleşiyor. Kullanıcılar için bu yeni ücretler, platformlardaki içerik kalitesi ve çeşitliliği ile doğrudan ilişkilendiriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER