Bilim

Bluetooth ve Wi-Fi standartları 2018 itibarıyla tıbbi görüntülemede daha yaygın kullanılır hale gelecek

ABI tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, 2018 yılı itibarıyla Bluetooth, Wi-Fi ve standartlaşmış diğer kablosuz protokolleri mobil tıbbi cihazlarda kişiye özel kablosuz protokollerden daha fazla kullanılır hale gelecek. Akıllı telefon, tablet, egzersiz monitörleri ve diğer cihazların artışına paralel olarak gerçekleşmesi beklenen bu durumda, tüketici ve sağlık personelinin uzaktan sağlık raporlama hizmetlerini daha iyi bildikleri elektronik cihazlarla kullanma isteğinin önemli bir rol oynayacağı düşünülüyor.

bluetooth-saglik-031013

ABI tarafından hazırlanan rapordaki öngörü mobil cihaz pazarının mevcut eğilimleri ile de paralellik gösteriyor. Bu teknolojilerin daha yaygın hale gelmesiyle birlikte vücuda bağlanan kalp hızı monitörleri de Bluetooth Smart veya Bluetooth Smart Ready teknolojisine kavuşacak. Kalp atış hızının belirlenen aralığın dışına çıkması durumunda takip cihazı otomatik olarak Bluetooth uyumlu protokol cihazına aktaracak. Gerekli bilgiler daha sonra internet üzerinden bir bulut bilişim merkezine gönderilecek ve merkez de gerekli bilgileri ilgili sağlık kuruluşuna veya personeline hızlı bir biçimde yönlendirecek.

Mevcut protokollerde hastaların protokole uygun ayrı bir mobil uygulamaya ihtiyaç duyması nedeniyle bilgi iletim hızında ve maliyetle ilgili sıkıntılar yaşanabiliyor. Bluetooth Smart ve Bluetooth Smart Ready protokollerini kullanan tıbbi görüntüleme aletleri 2018 yılı itibarıyla patentli kablosuz protokoller kullanan aletlere kıyasla daha yaygın olarak kullanılacak. Wi-Fi protokollerini kullanan cihazların da özellikle yoğun bakım ünitelerinde daha fazla tercih edilmesi ve 100 milyon dolarlık bir pazar oluşturması bekleniyor.

İlgili >> ABI Research

İLGİLİ HABERLER