Teknoloji

Bluetooth kayıp eşyaları ararken daha faydalı olacak

bluetooth
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bluetooth standardı üstünde çalışan grup, cihazları santimetre santimetre takip etmeye yarayacak yeni bir özellik geliştirdiğini açıkladı. Bluetooth’un mevcut nesne takip teknolojisini radyo yönlendirme teknolojisiyle birleştiren grup, böylelikle kesin konum ölçümlerinin yapılabileceğini belirtiyor. Bu özelliğin Tile gibi şirketlerin hazırladığı kayıp nesnelerin yerini tespit teknolojisini geliştireceği ifade ediliyor.

Bluetooth’lu sistemler, hâlihazırda nesneleri sinyal güçlerini ölçerek takip ediyor. Bluetooth Special Interest Group tarafından geliştirilen yeni sistem ise gelen sinyalin sadece gücünü ve mesafesini ölçmüyor, aynı zamanda yönünü de tayin edebiliyor. Bu sayede daha keskin ölçümler yapmak mümkün hâle geliyor.

Gruptan yapılan açıklamaya göre, Bluetooth’lu takip cihazları bu yeni teknoloji sayesinde cihazların yerini nokta atışı yaparak tespit edebilecek. Teknolojinin kayıp nesnelerin yerini tespitinin yanı sıra iç mekanlardaki navigasyona da yardımcı olması amaçlanıyor. İç mekan yönlendirmelerinde de Bluetooth vericilerinden yararlanılıyor.

İLGİLİ HABERLER