İpucuManşetler

Bluetooth hoparlör bilgisayara nasıl bağlanır?

bluetooth hoparlör bilgisayara nasıl bağlanır

Son yıllarda çıkan dizüstü bilgisayarlara baktığımızda bunların ses sistemleri bakımından çok güçlendiğini görüyoruz. Birçok ünlü ses firmasının gelişmiş teknolojilerinin entegre edildiği ve genellikle stereo hoparlörlü ses sistemlerini barındıran modeller karşımıza çıkıyor. Yine de, bazı durumlarda bilgisayara bir Bluetooth hoparlör bağlama ihtiyacını hissediyoruz. Bu yazıda “Bluetooth hoparlör bilgisayara nasıl bağlanır?” sorusunun cevabını veriyoruz.

Gösterim sırasında Windows 10 yüklü dizüstü bilgisayar kullanıyoruz. Başlamadan önce Bluetooth hoparlörünüzü eşleştirme moduna almanız gerekiyor. Bunun için cihazın kullanım kılavuzuna da göz atabilirsiniz.

Bluetooth hoparlörü eşleştirme moduna aldıktan sonra dizüstü bilgisayarınıza geçin ve aşağıdaki adımları uygulayın:

  1. Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Ana sayfada yer alan Cihazlar bölümüne girin.
  3. Cihazlar bölümüne girdiğinizde karşınıza çıkacak olan sayfa Bluetooth & diğer cihazlar sayfası olacaktır.
  4. Eğer bilgisayarınızın Bluetooth bağlantısı kapalıysa, burada bulunan Bluetooth ayarını kapalıdan Açık durumuna getirin.
  5. Daha sonra sayfanın en üst kısmında yer alan Bluetooth ya da başka cihaz ekle seçeneğine tıklayın.
  6. Karşınıza çıkacak Cihaz ekle başlıklı pencerede bağlamak istediğiniz Bluetooth hoparlörün görüntülenmesini bekleyin.
  7. Eklemek istediğiniz cihaz görüntülendikten sonra buna tıklayın. Bir süre sonra bağlantı kurulacaktır.
  8. Bağlantının kurulmasının ardından Bluetooth & diğer cihazlar sayfasına baktığınızda, Ses bölümü altında bağladığınız Bluetooth hoparlörün adını göreceksiniz.
  9. Artık Bluetooth hoparlörünüzü bilgisayarınızla kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bluetooth hoparlörünüz aracılığıyla bilgisayarda ses aktarımını gerçekleştirirken, Windows’un sağ alt köşesinde bulunan hoparlör simgesine tıkladığınızda, Bluetooth hoparlörün adını göreceksiniz. Bu şekilde bağlantının düzgün şekilde yapılmış olduğunu doğrulayabilirsiniz. Hoparlörün sesini artırıp azaltma işlemi için de bu bölümü kullanabilirsiniz.

bluetooth hoparlör bilgisayara nasıl bağlanır

Bluetooth hoparlör bağlantısı daha sonra otomatik olarak kuruluyor

Müzik dinleme veya film izleme işlemi bittikten bir süre sonra, ses akışı durduğunda hoparlör de kendisini otomatik olarak kapatacaktır. Bluetooth hoparlör ve bilgisayar bağlantısını kesmediğiniz sürece, hoparlörü açtığınız anda bilgisayara otomatik olarak bağlanacak ve bu şekilde ses akışı otomatik olarak hoparlör üzerine aktarılacaktır.

Piyasada birçok farklı ürün seçeneği bulunuyor. Bunların bir kısmı boyut olarak büyük, bir kısmı da cepte veya çantada daha rahat taşınacak biçimde oluyor. Özellikle tatillerde veya gezilerde, bu tarz küçük ürünler epey yardımcı oluyor. Çoğunlukla bilgisayarın sunduğundan biraz daha yüksek şiddette ses çıkışı da sunuluyor.

Eğer bugünlerde yeni bir ürün arayışı içindeyseniz, Bluetooth hoparlör kampanyaları ile MediaMarkt size en uygun seçenekleri sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER