Manşetler

Bluetooth destekli Microsoft Wedge Mobile Keyboard ve Wedge Touch Mouse Windows tabletlere eşlik edecek

Geçtiğimiz günlerde fotoğrafları internete sızan Wedge markalı fare ve klavye nihayet resmiyet kazandı. Microsoft’un Windows 8’in gelişiyle birlikte duyurduğu bu ikili Bluetooth bağlantısı üzerinden çalışıyor. Wedge Touch Mouse fareyi dünyanın en küçük faresi olarak nitelendirmek yanlış olmaz. Bu arada Wedge Mobile Keyboard da bu farenin yanında iyi bir arkadaş olacaktır. Bu ikili sayesinde herhangi bir Windows tableti her yere rahatlıkla taşınabilen bir dizüstü bilgisayara dönüştürmek mümkün olacaktır.

Wedge Mobile Keyboard klavye seyahat edenler için kolaylıkla taşınabilecek bir formda geliyor. Esnek bir plastikten yapılmış kapakla üzeri kaplanan ve bu şekilde taşınan klavyenin kapağı, klavye kullanılırken tablet için bir ayak işlevi görebiliyor. Kılıfla tuşları kapattığınızda klavye otomatik olarak kapanıyor, böylelikle pilden daha fazla tasarruf edilmesi sağlanıyor. Wedge Mobile Keyboard üzerinde çeşitli Windows 8 işlevlerini kolaylaştırmayı sağlayacak, Charms Bar gibi özel tuşlar da bulunuyor. İki adet AAA pille çalışan bu klavye arka bölümünde yer alan pil bölmesi nedeniyle hafif eğik duruyor. Windows 7, Windows 8, Windows RT ve hatta Mac OS X ile uyumlu olan bu klavye ne yazık ki Vista ve öncesi sürümlerle uyumlu değil.

Wedge Touch Mouse, üzerinde dokunmatik bir yüzey barındırıyor ve Bluetooth bağlantısı üzerinden bilgisayarla haberleşiyor. Microsoft’un diğer fareleri gibi BlueTrack teknolojisini destekleyen bu fare böylelikle her yüzey üzerinde rahatlıkla çalışma fırsatı sunuyor. Tek bir AA pille çalışan bu cihaz eşleştirildiği bilgisayar kapandığında otomatik olarak kapanıyor.

Microsoft Wedge Touch Mouse ve Wedge Mobile Keyboard aksesuarlarını çok yakında piyasaya sunacak. Klavyenin yurt dışı satış fiyatı 79.95 dolar olarak belirlenmiş, fare ise 69.95 dolara satılacak. Fare ve klavyenin fotoğraflarını aşağıda bağlantısı verilmiş galeride bulabilirsiniz.

İlgili >> Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER